Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
A pre tych co naozaj maju radi rizky a tiez by chceli skusit sushi.
Tu je taka „western style“ verzia aj so salatom.
1 Najlepsie detailne popisal pripravu sushi ryze pripravime ju presne tak isto ako to tu na Labuznikovi prilozil Dementor (ID=27012). nechame vychladnut. Vyprazime si kuracie prsia v trojobale ako nam chutia.Keby sme ich chceli po Japonsky tak ich obalime do Japonskych Panko priezlov ktore su ovela chrumkavejsie ako nase. Nechame ich vychladnut. Nakrajame priblizne na 1.5 -2 cm pasiky.
2- Nori riasi nakrajame priblizne na 10cm dlzku x20 cm polozime na bambusovu podlozku na ryzu nedavame ziadne prisady ako wasabi alebo sojovu omacku.Na nu polozime maksie casti salatu tak aby kusok trcal polozime 2 kusky rezna a tiiez jeden kusok nechame vytrcat trosku potrieme Worcestrovskou omackou a opatrne zrolujeme. Nekrajame sushi ale nechame ich v tejto dlzke 10 cm aby sa pre tych ako ja co maju problem jest male sushi s palickami dali jest s rukami… Podavame s nakladanym zazvorom. Malo by sa to podavat s Tomkatsu omackou ( co je Japonska zmes kecup, worcester, sake ..atd.) co uz som pridal alebo sa da aj kupit ale Worcestrovska omacka je OK.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso Pokrmy z rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Moje maminka pocházela od Znojma a s Polskem neměla nic společného,ale velice jí chutnala kombinace - pečené vepřové maso ,zelí a kynutá povidlová buchta.
18 příspěvků 14.10.10 17:21
Tento recept mě zaujal, To je pro milovníky řízků a labužníka, který chce mít obě jídla.Jinak když se přírodní řízek může jíst s rýži,tak proč ne klasický.
A opravdu Poláci mají takové kombinace. Jsem ze Slezska,(u polských hranic -Těšín-Pol.Těšín) a tady ve městě máme ppolskou menšinu a ti když v restauracích mají oslavy, phřby … si nechávají dělat takové kombinace bez problémů a ještě třeba ke kyselému zelí a řízku mají kompot
wydra,
staci ist do draheho hotela na dovolenku kde maju svedske stoly ( a daktore ponukaju viacero rozlicnych svetovych kuchyn) a pusti tam rusov a slovakov…
tak bez problemov tam budes vidiet rizek s indickym kari a camabertom a pudingom v jednom taniery.
PS: ten najlepsi panak zo Skypu chyba, maju tu len slusakov…
Tak ja to videla na vlastni oko jist jednoho Polaka - rizek, ryze a knedlik !! dusene, cervene zeli … kamarad miluje slepici na paprice s baramborovym knedlikem a moje mama si davala do hovezi polevky cukr …ja miluju okoraly chleb a oschle, nejlepepe druhy den, oblozene chlebicky …
Rizek jim nejradeji samotny, studeny, s kyselou
okurkou . Kolem nej je prece smazena houska, tak k cemu jeste dalsi pecivo 


Berme chute s usmevem, co clovek, to original vcetne chuti !
S dovolenim si rizek s ryzi nedam, ale vsem preji DOBROU CHUT !
wydro, kombïnace řízek-rýže není vůbec tak kontra, jak by se mohlo zdát, na velikonoce míváme pravidelně smažené i pečené kůzle, rýži a bramborový salát, a věř, že se dá pochutnat na smaženém s rýží… zkus to
a nori vysvětlil bento, proč ne…
wydra, ked sa zatulam do Prahy dufam ze dakedy na jar.
Vyrobim a dam okostovat, je pravda ze ja sa motam po azii vela rokov a tie riasi uz necitim , inac daju sa vyrobit sushi "naopak " kde je ryza z vonku a bez rias.
Moj starsi syn robil profesionalnu fotografiu ,( potraviny) tak som sa daco priucil. Daktore horsie daktore lepsie, ja fotim vsetko z ruky.
Nooo, řízek s rýží a ještě s pachutí rybiny mi neříkej, že ti chutná!? To je příšerná představa dát tohle do pusy, kousat a nedej bože spolknout !?
Tomu už opravdu chybí zelený
koriandr 

Jsem zvědavá na komentáře druhých a jestli se najde gurmán kaskadér, který zatouží to pozřít
Mimochodem, ta fotka je tvoje tvorba?
Příspěvek upraven 14.10.10 v 09:20