Recept Řízek z bůčku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

prorostlý bůček zbavený kostí a kůže pomeleme , osolíme,asi plnou mocca lžičku mléko ohřejeme a těsně před varem nalejeme do pomletého bůčku a ihned promícháme,poté vytvoříme vetší šišku a dáme schladit do lednice s chlazené šišky nařežeme plátky a obalíme v klasickem trojobalu-mouka,vajčko,strouhanka. Smažíme na tuku-dáme méně tuku protože řízky ho dosti pustí. když řízek po usmažení rozkrojíte je masíčko bílé jak kuřecí a žádný tučné maso není vidět a chuť lahodná-záleží pouze na soli a mléko udělá divy. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 20.12.04 vloženo
  • 9365x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vep.bůčku
  • 1,5 dcl mléka
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše,vař.brambory,okurek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řízek z bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řízek z bůčku

Souhlas se lvicí, se sýrem je řízek chutnější, muškát dávám taky- buď ořech nebo květ.

fortuna
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Řízek z bůčku

supr už jdu na něj

lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: řízek z bůčku

Mléko dávám studené a trošku víc. Prostě ho tam opatrně přilévám a hňácám, dokud se to spojuje. Taky tam je dobré přidat strouhaný sýr - třeba cihlu. A nechat to do druhého dne v ledničce proležet. Pak solím a znovu propracuju až před tvořením ,,řízků". Když jsem byla malá, říkalo se tomu u nás máslový řízek.
Mohu dosvědčit že to s chutí zbodne každý zapřísáhlý nepřítel bůčku.

balki
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: řízek z bůčku

Tak toto je skutečně dobrůtka.Já přidávám špetku muškátového květu, dostane to moc dobrou příchuť, podobnou vinné klobáse. Bramborová kaše k tomu, no to nemá chybu. A maso je dobře pomlet dvakrát.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz