Recept Řízek z bůčku
kudrnac Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
prorostlý bůček zbavený kostí a kůže pomeleme , osolíme,asi plnou mocca lžičku mléko ohřejeme a těsně před varem nalejeme do pomletého bůčku a ihned promícháme,poté vytvoříme vetší šišku a dáme schladit do lednice s chlazené šišky nařežeme plátky a obalíme v klasickem trojobalu-mouka,vajčko,strouhanka. Smažíme na tuku-dáme méně tuku protože řízky ho dosti pustí. když řízek po usmažení rozkrojíte je masíčko bílé jak kuřecí a žádný tučné maso není vidět a chuť lahodná-záleží pouze na soli a mléko udělá divy. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
- 20.12.04 vloženo
- 13579x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kg vep.bůčku
- 1,5 dcl mléka
- sůl
Doporučená příloha
bramborová kaše,vař.brambory,okurek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Řízek z bůčku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Řízek z bůčku
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Souhlas se lvicí, se sýrem je řízek chutnější, muškát dávám taky- buď ořech nebo květ.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
supr už jdu na něj
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Mléko dávám studené a trošku víc. Prostě ho tam opatrně přilévám a hňácám, dokud se to spojuje. Taky tam je dobré přidat strouhaný sýr - třeba cihlu. A nechat to do druhého dne v ledničce proležet. Pak solím a znovu propracuju až před tvořením ,,řízků". Když jsem byla malá, říkalo se tomu u nás máslový řízek.
Mohu dosvědčit že to s chutí zbodne každý zapřísáhlý nepřítel bůčku.
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak toto je skutečně dobrůtka.Já přidávám špetku muškátového květu, dostane to moc dobrou příchuť, podobnou vinné klobáse. Bramborová kaše k tomu, no to nemá chybu. A maso je dobře pomlet dvakrát.