Recept Řízek z bůčku

kudrnac Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

prorostlý bůček zbavený kostí a kůže pomeleme , osolíme,asi plnou mocca lžičku mléko ohřejeme a těsně před varem nalejeme do pomletého bůčku a ihned promícháme,poté vytvoříme vetší šišku a dáme schladit do lednice s chlazené šišky nařežeme plátky a obalíme v klasickem trojobalu-mouka,vajčko,strouhanka. Smažíme na tuku-dáme méně tuku protože řízky ho dosti pustí. když řízek po usmažení rozkrojíte je masíčko bílé jak kuřecí a žádný tučné maso není vidět a chuť lahodná-záleží pouze na soli a mléko udělá divy. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 20.12.04 vloženo
  • 10031x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vep.bůčku
  • 1,5 dcl mléka
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše,vař.brambory,okurek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řízek z bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Řízek z bůčku

tatanka
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řízek z bůčku

Souhlas se lvicí, se sýrem je řízek chutnější, muškát dávám taky- buď ořech nebo květ.

fortuna
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Řízek z bůčku

supr už jdu na něj

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: řízek z bůčku

Mléko dávám studené a trošku víc. Prostě ho tam opatrně přilévám a hňácám, dokud se to spojuje. Taky tam je dobré přidat strouhaný sýr - třeba cihlu. A nechat to do druhého dne v ledničce proležet. Pak solím a znovu propracuju až před tvořením ,,řízků". Když jsem byla malá, říkalo se tomu u nás máslový řízek.
Mohu dosvědčit že to s chutí zbodne každý zapřísáhlý nepřítel bůčku.

balki
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: řízek z bůčku

Tak toto je skutečně dobrůtka.Já přidávám špetku muškátového květu, dostane to moc dobrou příchuť, podobnou vinné klobáse. Bramborová kaše k tomu, no to nemá chybu. A maso je dobře pomlet dvakrát.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz