Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
noskovice Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uvarte hrasek v malo osolene vode asi 5-8 minut. Nakrajejte na jemno cibuli. Oloupejte a ocistete krevety. Poduste cibuli na 30 gr masla. Pridejte ryzi, nechte ji oprazit, zalijte vinem a privedte k varu. Pridavejte vyvar po sberackach. Asi v polovine vareni pridejte safran rozpusteny v trosce vyvaru a hrasek. Mezitim osmahnete osolene a opeprene krevety ve 20 gr masla asi 2 minuti a pak pridejte rajcata a varte dalsich nekolik minut. Odstavte z ohne, ale nechte v teple. Nakonci vareni pridejte do ryze zbytek masla, rozdelte do taliru a napovrch dejte krevety s rajskou omackou. Je to nejen velmi dobre, ale i hezke pro oci! Chtela jsem upresnit jaka rajcata. Ja pouzivam POLPA DI POMODORO, ale nemuzu si vzpomenout jak se to rekne cesky. Jsou to oloupana rajcata bez jadirek a vegetacni vody. Rajsky protlak je asi moc husty. Tento recept nasel muj manzel v L'Enciclopedia della cucina italiana
Recept je z kategorií: Rýže
Dobre vinecko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Risotto allo zafferano con code di gamberi
1309 příspěvků 25.5.09 11:49
díky Soni
Buturenko, jsem rada, ze jsi to zkusila a ze chutnalo. Ja to delam dost casto, manzel ryzi miluje, a ty morske potvory take. Ja jsem na tretim miste. Ahoj Sona
311 příspěvků 25.1.09 03:43
tak jsem to vyzkoušela - je to moc dobrý, a rýži jsem použila Abrorio v česku se dá koupit v každé větší sámošce, teda v hyper a super
Ja pouzivam ryzi Roma - Riso Superfino idealni na rizota. Hlavni je, aby to nebylo jako lepidlo! Nechte si chutnat a ahoj…
580 příspěvků 13.5.08 15:59
Jakou ryzi pouzivate? Asi bude nejlepsi pouzit italskou kulatou na rizoto......
Tak jsem si vzpomnela, POLPA DI POMODORO je DUZINA Z RAJCAT! To mi to trvalo. V Italii rikaji: lepsi pozde, nez-li nikdy!
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
to jsi mi teda kápla do noty, asi si to věděla viď? Už si to ukládám a co nejdříve spáchám. Soni, děkuji ti a krásnej „skoroletní den“! No a v Itálii o tom ani nepochybuji-pa,pa.