Recept Římský salát

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Římský salát

Postup

Salát omyjeme a rozebereme na listy, jemně osušíme a vyložíme jimi dno salátové mísy. Pečlivě umícháme zálivku z uvedených přísad. Salám nakrájíme na proužky. Mrkve a celer oškrábeme a nastrouháme nadrobno na struhadle. Bůček nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme podél na pásky. Fazole uvaříme, scedíme a necháme oschnout. Česnek utřeme se špetkou soli. Fazole promícháme s česnekem, majoránkou a 1 lžící zálivky. Vše upravíme na listy salátu a pokropíme zálivkou.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 04.05.04 vloženo
  • 20740x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hlávkový salát
  • 100 g libového uzeného bůčku
  • 100 g paprikovaného salámu
  • 200 g vařených velkých bílých fazolí
  • 100 g černých oliv
  • 2 mrkve
  • 1/2 kořenu celeru
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 naťové cibulky
  • Zálivka:
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Římský salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Tatranské kuře Tatranské kuře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz