Recept Římský salát

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Římský salát

Postup

Salát omyjeme a rozebereme na listy, jemně osušíme a vyložíme jimi dno salátové mísy. Pečlivě umícháme zálivku z uvedených přísad. Salám nakrájíme na proužky. Mrkve a celer oškrábeme a nastrouháme nadrobno na struhadle. Bůček nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme podél na pásky. Fazole uvaříme, scedíme a necháme oschnout. Česnek utřeme se špetkou soli. Fazole promícháme s česnekem, majoránkou a 1 lžící zálivky. Vše upravíme na listy salátu a pokropíme zálivkou.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 04.05.04 vloženo
  • 20502x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hlávkový salát
  • 100 g libového uzeného bůčku
  • 100 g paprikovaného salámu
  • 200 g vařených velkých bílých fazolí
  • 100 g černých oliv
  • 2 mrkve
  • 1/2 kořenu celeru
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 naťové cibulky
  • Zálivka:
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Římský salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz