Recept Římský salát se slaninou, paprikovým krémem a žlutým vejcem

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Římský salát se slaninou, paprikovým krémem a žlutým vejcem

Úvod

Recept: Piermic Fatet

Na 8 skleniček

Postup

Skořápku vajec omyjeme, propíchneme špendlíkem nahoře i dole, vejce se nám potom budou lépe loupat. Vložíme je do malého kastrůlku do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Poté vyndáme, vodu nevylijeme, ale rozmícháme v ní kurkumu. Vejce oloupeme, vrátíme do vody s kořením a necháme je v ní vychladnout. Občas je obrátíme, aby se hezky obarvila.

Mezitím papriky nakrájíme na velké kusy a v kastrůlku zalijeme smetanou a mlékem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud není paprika měkká. Rozmixujeme, dochutíme případně citrónovou šťávou a necháme vychladnout.

Salát si nakrájíme na jemné kratší nudličky. Slaninu opečeme na pánvi dokřupava, sesypeme na papírovou utěrku a na pánev nalijeme balsamikový ocet. Necháme trošku odpařit, přidáme lžíci olivového oleje a až zálivka trochu zchladne, zalijeme nudličky salátu a promícháme. Přidáme slaninu, promícháme.

Do skleniček vrstvíme paprikový krém, salát se slaninou a navrch posadíme půlku pěkně rozkrojeného žlutého vejce.


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.01.13 vloženo
  • 1994x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 lžíce kurkumy
  • 150 g slaniny, nakrájené na krátké nudličky
  • 1 mladý římský salát
  • 1 velká červená paprika
  • 1,5 dcl mléka
  • 1 dcl smetany
  • 2 polévkové lžíce balsamikového octa (světlý je tentokát lepší, salát pak líp vypadá)
  • sůl, pepř, olivový olej, citrónová šťáva

Doporučená příloha

  • opečený toast

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 20.01.13 18:41

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Římský salát se slaninou, paprikovým krémem a žlutým vejcem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  23.01.13 19:57

Nejenže prominu, Ejo, já to vítám! Vždycky s každým takovým receptem myslím na tebe a tvoje inovace :- ). Já jsem schválně vyzkoušela papriku uvařit i se slupkou, jestli bude rozdíl v chuti - smetana se vyvařila a mírně, opravdu mírně zkaramelizovala a tak krém byl trochu jiný, ale tvůj postup je taky pěkný. Kdo by to chtěl pikantnější, může přidat trochu červeného pepře, dobře by tam ladil. Diky!

 
Eja
3808 příspěvků 23.01.13 18:48

Vyzkoušela jsem nanečisto před očekávanou návštěvou příští víkend - Zébu promine inovaci, papriku jsem upekla, svlékla, svařila smetanu a vyšlehala s masíčkem z papriky, dochutila. Po hodině v lednici to vypadá a chutná VELMI dobře.
Tuším velký potenciál této základní součásti receptu, zatím mne napadá přidat maličko želatiny a vrstvit po ztuhnutí s kupř. našlehanou ochucenou ( kouskem rokfóru?)ricottou, další část toho základu nasekat na kousky a navršit nahoru prohozené s trochou ochucené rukoly/polníčku…

 
Eja
3808 příspěvků 20.01.13 19:43

Děkuji, další inspirace pro „skleničkové“ servírování. :hug:

 
zébulon  20.01.13 19:19

Nevim, to jenom papouskuju. Ale i jsem to tak udelala a bylo to dobre. Dat jenom smetanu, nebo jenom mleko, je urcite mozne.

 
gmp
1603 příspěvků 20.01.13 19:16
+

Hezkej reces spis, ale jaký význam má smetana komb. mlékem.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz