Recept Rillons - škvarečky z Touraine

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rillons - škvarečky z Touraine

Postup

Nakrájet tučné z bůčku i maso z bůčku na 5-7cm kostky. Máme mít asi 1/3 sádla a 2/3 libového masa. Prosolit ho a vložit do kameninové mísy. Nechat po 12 hodin proležet. Do rozehřátého kastrolu s tlustým dnem (nejlépe smaltovaného) vložit 1-2 lžíce sádla a 1/3 tučného bůčku a nechat ho trochu vyškvařit. Potom přidat 2/3 libového nakrájeného bůčku a bylinky a koření a zalít vínem. Snížit teplotu, těsně přikrýt poklicí a velice pomalu nechat dusit po 2 hodiny. Nezapomenout sem tam promíchat. (Když je kůže natolik měkká, že se dá žvýkat, rillons jsou hotové). Nakonec přidat karamel na obarvení, bleskově prohřát s masem, promíchat a sádlo slít do kameninové čisté mísy. Rillons vložit do kameninové misky. Vzniklé Rillons/škvarečky se mohou podávat velice horké, nebo úplně vychlazené. P.S.: Balzak vypodobnil Rillons ve své ¨Le Lys dans la vallée¨ takto: Jsou to vepřové odřezky připravené ve vlastním sádle, které vypadají jako lanýži. Rillons jsou známé také jako Rillauds, Grillons, nebo Rillots. Podávají se jako předkrm s jinými vepřovými specialitami. Někdy se připravují s Vouvray bílým vínem. Jsou vlastně podobné Rillettes (recept je na Lanužníku), které jsou však jako pasta. TIP: Rillons s mohou zalít částí vyškvařeného sádla a uchovat na chladném místě po několik týdnů. Sádlo je výborné třebas na pečení brambor.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 26.02.04 vloženo
  • 16175x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 1/2 hod +-

Ingredience

  • bůček i s kůží, ale vykoštěný (nejlépe od vysokého konce), může být i ramínko
  • 1-2 lžíce domácího dobrého sádla
  • 1dl bílého vína
  • Ochucení: 25g soli na kg masa, pepř, 1 bobkový list, špetka nového koření, špetka tymiánu, 2 lžíce karamelu na 1kg masa (svařený cukr s vodou)

Doporučená příloha

  • Selský chléb a vínko.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rillons - škvarečky z Touraine

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rillons - škvarečky z Touraine

svato
1445 příspěvků 18.1.21 14:37

Pred rokmi nám tieto oškvarky vtedajší šéf priniesol na nejakú oslavu a chutili mi, on ale recepty nedával, tak som rada, že ho tu vidím

dag
546 příspěvků 17.1.21 21:19
škvarečky z Touraine

Podle tohoto receptu dělám 5 hodin v pomalém hrnci. Naprosto dokonalé.

Příspěvek upraven 17.01.21 v 21:19

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rillons - škvarečky z Touraine.

HMMM, pochopitelně pochouTka, omlouvám se ;o)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rillons - škvarečky z Touraine.

OH Scarlet! Dík za vyzkoušení receptu. Je to báječná pochoudka, avšak ani ja si na ni nemohu pochutnávat tak jako kdysi ;o) Nevím proč si myslím, že zde má být obrázek. Budu to muset napravit.

Pěkný den Ti přeje,

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rillons - škvarečky z Touraine-Babi

Tak tuto dobrůtku jsme včera vyzkoušeli. Mňam, moc dobré. Jen já si musím hlídat cholesterol, tak to mlsá choť. Díky za receptík

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Květáková polévka Květáková polévka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz