Recept Rillettes z kachny v PH
parles Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Výborná masová pomazánka. Z 2 kg kachny - mražené, maďarské - mi vyšlo 1,25 kg pomazánky.
Postup
Kachnu jsem rozdělil na čtvrtky, které jsem z obou stran řádně osolil a pokmínoval. Do pomalého hrnce jsem šplíchnul víno a naskládal kachní čtvrtě. Mám PH o vnitřním průměru asi 18 cm, takže to vyšlo na 2 vrstvy. PH jsem nastavil na LOW na 16 hodin. Pár hodin se jakoby nic nedělo, ale pak se maso pomalu začalo zalívat vypečenou šťávou a tukem, až se téměř úplně ponořilo. Maso jsem opatrně vyjmul z hrnce a po částečném zchladnutí na udržitelnou teplotu jsem je vykostil a rozebral na vlákna. Kůžičky jsem nadrobno nakrájel a přidal k masu. V misce jsem vše promíchal a přes síto zalil vypečenou šťávou a tukem, rozdělil do sklenic a bylo hotovo.
Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže
- 18.03.16 vloženo
- 4560x zobrazeno
Čas přípravy
- 16,5 hod
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- 1 ks kachna 2 kg
- 1 dcl bílé víno
- kmín
- sůl mořská
Doporučená příloha
chléb, bageta
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rillettes z kachny v PH
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rillettes z kachny v PH
Začínám slintat asi cestou domů koupím kachnu