Recept Ricottová rajčata na roketě

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ricottová rajčata na roketě

Postup

1. Rajčata dobře omyjeme, osušíme a neřízneme z nich vršky. Menší lžící vybereme dužinu. 2. Ricottu utřeme s olivovým olejem do krému. Vmí­cháme nadrobno posekaný česnek. Bazalku opereme a otrháme lístky. Několik jich odložíme stranou, zbytek nakrájíme na nudličky a vmícháme do ricottového krému. Ochutíme solí a kayenským pepřem. 3. Rajčata tímto krémem naplníme. Posypeme zbylými lístky bazalky a poprášíme kayenským pepřem. Roketu opereme, očistíme a osušíme. Rozložíme na talíře, na ně poklademe plněná rajčata a po­kapeme citronovou šťávou. Tip: Ricotta je italský čerstvý syr s pouhý­mi 8 % tuku v suš.; prodává se i u nás.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 6630x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 280 kcal, 15 g bílkovin, 17 g tuků, 15 g sacharidů
  • 1 kg rajčat
  • 400 g ricotty
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek bazalky
  • sůl
  • káyenský pepř
  • 1 svazek rokety
  • 2 lžíce citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ricottová rajčata na roketě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz