Recept Ríbezľový koláčik

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Múku zmiešame s cukrom a maslom, pridáme orechy, šťavu a kôru z citróna, žĺtka a spracujeme na krehké cesto. Ak sa lepí na ruky, trochu poprášime múkou, ale nepreháňame.

Cesto má byť jemné s výraznou chuťou po orechoch a citróne. Dáme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote asi 180 °C - sledujeme. Upečieme pribl. do troch štvrtín - cesto je len mierne sfarbené do bledohneda.

Popri pečení si vyšľaháme bielka so štipkou soli. Pridáme cukor a nakoniec ríbezle. Túto masu navrstvíme na predpečené cesto a dáme späť do trúby. Dopekáme približne 10 - 15 minút. Opäť sledujeme. Pena bude sfarbená tak trochu do hneda.

Koláčik vypekám viac ako 20 rokov vždy, keď sú ríbezle a neviem sa ho dojesť…

Mám aj fotografiu ale neviem, ako by sa dala vložiť do receptu.

Recept je z kategorií: Koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.06.09 vloženo
  • 2096x zobrazeno

Čas přípravy

  • pribl. 1,5 hod.

Ingredience

  • Korpus:
  • -170 g hladkej múky
  • - 90 g práškového cukru
  • -140 g masla ( hera, helia )
  • - 70 g mletých orechov
  • - 2 ks žĺtkov
  • -šťava a kôra z pol.citróna
  • Plnka:
  • -2 ks bielka
  • -80 g práškového cukru
  • -500 g ríbezlí - červené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ríbezľový koláčik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz