Recept Rhas al-Hanhut - koření z Maroka

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vše smíchat a uskladnit ve skleničce se vzduchotěsným uzávěrem. Vydrží natrvalo, ale časem pozbyde svoji říznost. Rajská zrna, Pepř malaguetský, Guinejská zrna °°°° Pepř byl převzácné koření a když ho v 15tém století v Indii bylo nedostatek, překupníci ho nahrazovali Rajskými zrny z pobřeží Guinea v Africe. Je to koření příbuzné kardamomu, ale ma pálivou pepřovou chuť. Používá se v Západní a severní Africe. V kořenářství v Maroku předním kořením je Rhas al-Hanhut, což takřka doslova znamená ¨hlava obchodu¨. Směs může obsahovat až 27 různých koření a každý obchodník má trošku jinak chutnající směs. Vážení je někdy nepřesné a samotné koření se může lišit sílou chuti podle toho, jak čerstvé, nebo staré je, anebo odkud pochází.

Recept je z kategorií: Koření

Nahlásit recept

  • 23.03.07 vloženo
  • 7770x zobrazeno

Ingredience

  • Základní koření:
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 lžička čerstvě pomletých semínek kardamomu
  • 1/2 lžičky čerstvě pomletých hřebíčků
  • Volitelná koření, kterých se může přidat po 1/2 lžičkách:
  • pomletá Rajská zrna (Pepř malaguetský, nebo Guinejská zrna) °°°
  • mletý muškátový květ
  • mletý zázvor
  • mleté květy levandule
  • mletá cassia (podřadný druh skořice)
  • mletá černucha (černý kmín)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rhas al-Hanhut - koření z Maroka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rhas al-Hanhut - koření z Maroka

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rhas al-Hanhut - koření z Maroka - gabu,

přidala jsem jeden recept na holubí koláč z Maroka Bisteeya , dále se koření hodí do Couscous Fatima (napíši Ti recept), do vegetariánských pokrmů, zelenina třebas artičoky, maso jehněčí, kuře, kačenka, i divočina,…

Zatím se měj pěkně!

gaburiatko
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rhas al-Hanhut - koření z Maroka.

Babi, som velmi rada, ze na labuznikovi uverejnujes zmesi korenin :))), prave koreniny casto robia jedlo vynimocnym. Preto aj indicka kuchyna je jedna z mojich najoblubenejsich. Mohla by si prosim dat vediet, k akemu masku, resp. zelenine sa tato zmes najvicac hodi.
Dakujem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz