Recept Řezy Lambada

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řezy Lambada

Postup

Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti asi 1 min. vejce s vodou do pěny. Za stálého šlehání přisypeme cukr i vanilinový cukr a šleháme ještě cca 2 minuty. Smícháme mouku se Solamylem a kypřícím práškem. Směs pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Šleháme na nejnižší rychlosti. Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech (38 x 28 cm), vložíme do předehřáté el. trouby a pečeme asi 10 minut při 200 - 220 stupních (s předehřátím). Ještě horký piškot polijeme pomerančovou šťávou a necháme na plechu vychladnout. Na pomerančový krém uvaříme z pudingového prášku, cukru a pomerančové šťávy puding dle návodu na obalu pudingu. Ještě teplý ho natřeme na piškotový korpus a necháme vychladnout. Šlehačku se Smeta- fixem ušleháme ornamenty dle vlastní fantazie, necháme ztuhnout a poté opatrně sejmeme z papíru a použijeme ke zdobení. (zabodnutím do šlehačky)

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 20140x zobrazeno

Ingredience

  • Na piškotové těsto:
  • 4 vejce (velikosti M)
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilinový cukr
  • 80 g polohrubé mouky
  • 80 g škrobu Solamyl
  • 2 1/2 zarovnané čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • Na pomerančový krém:
  • 2 pudingy s vanilkovou příchutí
  • 50 g cukru krupice
  • 850 ml pomerančové šťávy
  • Na ozdobu:
  • 400 - 500 ml šlehačky
  • 1 smeta- fix Dr. Oetker (ztužovač)
  • Poleva tmavá Dr. Oetker

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sorrow 17.08.11 11:24

tyto řezy jsou opravdu báječné..akorát horký korpus přelévám šťávou z hruškového kompotu:)

Diskuse k receptu Řezy Lambada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sorrow
1 příspěvek 17.08.11 11:24

tyto řezy jsou opravdu báječné..akorát horký korpus přelévám šťávou z hruškového kompotu:)

ganca
1 příspěvek 16.02.11 18:38
:lol:
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz