Recept Řezy Lambada

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řezy Lambada

Postup

Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti asi 1 min. vejce s vodou do pěny. Za stálého šlehání přisypeme cukr i vanilinový cukr a šleháme ještě cca 2 minuty. Smícháme mouku se Solamylem a kypřícím práškem. Směs pomalu přisypáváme do vaječné pěny. Šleháme na nejnižší rychlosti. Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech (38 x 28 cm), vložíme do předehřáté el. trouby a pečeme asi 10 minut při 200 - 220 stupních (s předehřátím). Ještě horký piškot polijeme pomerančovou šťávou a necháme na plechu vychladnout. Na pomerančový krém uvaříme z pudingového prášku, cukru a pomerančové šťávy puding dle návodu na obalu pudingu. Ještě teplý ho natřeme na piškotový korpus a necháme vychladnout. Šlehačku se Smeta- fixem ušleháme ornamenty dle vlastní fantazie, necháme ztuhnout a poté opatrně sejmeme z papíru a použijeme ke zdobení. (zabodnutím do šlehačky)

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 08.11.02 vloženo
  • 19952x zobrazeno

Ingredience

  • Na piškotové těsto:
  • 4 vejce (velikosti M)
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilinový cukr
  • 80 g polohrubé mouky
  • 80 g škrobu Solamyl
  • 2 1/2 zarovnané čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • Na pomerančový krém:
  • 2 pudingy s vanilkovou příchutí
  • 50 g cukru krupice
  • 850 ml pomerančové šťávy
  • Na ozdobu:
  • 400 - 500 ml šlehačky
  • 1 smeta- fix Dr. Oetker (ztužovač)
  • Poleva tmavá Dr. Oetker

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sorrow 17.08.11 11:24

tyto řezy jsou opravdu báječné..akorát horký korpus přelévám šťávou z hruškového kompotu:)

Diskuse k receptu Řezy Lambada

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sorrow
1 příspěvek 17.08.11 11:24

tyto řezy jsou opravdu báječné..akorát horký korpus přelévám šťávou z hruškového kompotu:)

ganca
1 příspěvek 16.02.11 18:38
:lol:
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz