Recept Řezy Diplomat

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme je na velikost plechu, vzniklé pláty položíme na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a jeden po druhém pečeme v troubě předehřáté na cca 180°C asi 15 minut. Papír odstraníme a pláty necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Smícháme pudinkové prášky s cukrem a 250 ml šlehačky. Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme připravenou směs, znovu přivedeme k varu a odstavíme. Zakryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Do studeného vmícháme 3 lžíce rumu a zbylou šlehačku (250 ml) ušlehanou dotuha. Na jeden díl těsta natřeme polovinu krému, poklademe cukrářskými piškoty, pokapeme zbylým rumem (použila jsem rozprašovač) a potřeme zbylým krémem. Přiklopíme druhým plátem upečeného těsta a mírně přitiskneme. Na nejméně dvě hodiny uložíme do ledničky, potom posypeme moučkovým cukrem a nastrouhanou čokoládou a krájíme ostrým nožem. Dnes odpoledne realizovaný recept pochází z brožurky Pečení s dr. Oetker (nebo tak nějak, recept mi vytržený přivezla manželova maminka a já jsem ho hned s úspěchem vyzkoušela..:-))

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 01.11.08 vloženo
  • 11832x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g listového těsta
  • 150 g cukrářských piškotů
  • 2x 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 ml mléka
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 6 lžic rumu
  • papír na pečení
  • moučkový cukr a strouhaná čokoláda (asi 50 g) na posypání

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řezy Diplomat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tondaj
21 příspěvků 14.06.09 17:16
Re: Řezy Diplomat

Opravdu výborné, z obavy, aby se mi při krájení krém nevytlačil ven, jsem do něj přidal asi 10 dkg másla, a výsledek byl výborný. Moc děkuji za recept!

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat - Bono

Tak to je snad ještě krásnější ;o)

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat-Rachel,

tak to Ti ještě musím prozradit, že mám dceru Elišku, které odmala říkáme Líza. Když píšeme společným kamarádkám - maminkám s jejich holčičkami, podepisujeme se zá:,–(ně „Bonalíza“ :-) Takový jakoby přesah do světa umění…:-)

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat - bono

Bono, ta hezká náhoda se mi docela líbí ;o )

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat-Rachel,

ještě k mojí přezdívce… Není to tak, jak to vypadá… Tu přezdívku jsem zvolila proto, že je to zkrácenina (první a poslední slabika) mého skutečného jména a občas mi tak někdo říkal (říká) Bony, Bona… Tak proto. Že je to latinsky něco jako „dobrá, dobré“, je čirá náhoda, i když docela hezká.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

No jo, svět není spravedlivej…:-))
Ale na mně také do pětatřiceti nebylo nic vidět a i moje hubeňoučká máma mi nadávala, že mi jsou vidět kosti… No jo, vždyť to říkám…svět není spravedlivej…:-)))

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

…a já sladké jím a vůbec to na mně není vidět… asi budu muset přidat :o)))))

matejkova
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

Ještě je moc dobré poklást na piškoty odkapané kompot. mandarinky, hodí dobrý šmak.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

To je výborný nápad!!! Díky.
Jinak Rachel, tady bych se chlubila cizím peřím… Recept je od nějakého autora, který píše recepty pro dr.Oetkera, přivezla mi ho manželova maminka a já jsem ho jen rychle upekla… Tchýně měla včera narozeniny a já jsem měla špatný pocit, že jsem pohoštění odflákla kupovanými zákusky a chlebíčky (a ještě pro ně vyslala manžela..:-)) Tak jsem to musela napravit…
A Helčo, sladké sice nejím, ale s tou postavou to taky už není úplně ideální…Říkám, že jsem labužnicky oplácaná :-)

matejkova
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

Jeden plát těsta je dobré hned po upečení rozkrájet na čtverečky či obdélníky, pak přiložit a podle nich spodek dokrojit. Jinak listové peču bez papíru, není nutný.

Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat - bono

Koukám opět něco, co zjevně ctí Tvou zdejší přezdívku :o))) Dávám do oblíbených a určitě vzykouším, díky.

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

Tak vám, holky, skoro závidím… To se to pak drží taile, když vám sladké nic neříká. Já vždycky zhltnu kousků několik, a to se ještě krotím. Ach jo.
Rozprašovač na rum? To je ale nápad… Asi si nějaký menší budu muset do kuchyně pořídit :-)

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat-bona

Bono, asi je diplomaticky někomu nabídneš, ten se zakousne a zjistí, že je to andělská chuť, tak z něj pak dostaneš a udělá všechno co budeš chtít- takže jsi toho dosáhla diplomatickou cestou cha,cha.. Víme prostě jak na to. T.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

Jsem na tom úplně stejně, také vždy jen uklofnu růžek, abych věděla, co že jsem to vlastně stvořila..:-) Ale včera jsem snědla celý kousek, je to takové „jedlé“.
A hlavně velice jednoduchá příprava, jen se trochu hůř krájí, chce to dost ostrý nůž. Kolegyně mě prozradila, že lístkové se má krájet vroubkovaným nožem, tak jsem to teď vyzkoušela. Asi na tom něco bude.
A proč se řezy nazývají „Diplomat“, fakt netuším. Takové názvy nemám moc ráda, nějak mi připomínají trička s nápisy „pretty girl“…„miss disco“ apod…:-)))

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat-buturenka

Buturenko, to jsi na tom jako já- sladké taky jen ochutnám, abych vůbec věděla, co jsem vytvořila. Jinak mi to nic neříká, ovšem znám celkem perfektně chutě v naší rodině. Pa T.

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

tyto řezy dělá švagrová, jsou výborné, ale já ze sladkho vždycky ochutnám jen tak na okraj lžičky, všem chutnají

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat

Řezy vypadají, že by mohly být velmi dobré, tak je diplomaticky určitě vyzkouším v brzské době. Díky za recept. T.

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat, Boni, ...

omlouvám se, už jsem pochopila, jsem prostě retardovaná :-( A.

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řezy Diplomat, Boni, ...

kam přijde ta druhá polovina krému? Asi špatně čtu, jsem málo všímavá. Hezký večer Alis

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz