Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
orsini Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří. Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem a za častého míchání dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.
Recept je z kategorií: Guláše
Podáváme s kynutými knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řeznický guláš 2
Děti, můj tatínek byl řezník, a guláš dělal vždy a zá:,–(ně v troubě, od samého počátku, t. j. od cibule.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Zabijačkový guláš jsme vždycky zahušťovali rozšlehaným odblaněným mozečkem.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Vařená játra budou stále tvrdá, jestli se tam dají na začátku nebo na konci a jestli se to solí nebo ne…spařený jazyk jsem loupat nezkoušel, vždy vařený, ale kdyby se hned zchladil možná by to šlo. Jinak je to moc hezký recept, něco na způsob zabijačkového guláše. Já ho ještě podléval černým pivem a zahušťoval černým strouhaným chlebem.Slezinu jsem vynechával.
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Je mi ľúto, ale:
a) jazyk sa po sparení olúpať nedá, treba ho normálne uvariť
b) ak dáme pečienku (játra) hneď na začiatku, budú tvrdé ako podrážka
Kto neverí, nech to vyskúša.