Recept Řeznický guláš 2

orsini Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří. Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem a za častého míchání dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 04.10.05 vloženo
  • 10813x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1kg vepřového masa (plec, krkovička nebo libový bůček)
  • 500g vepřových drobů (jazyk, srdce, játra, ledvinky, slezina)
  • 3 větší cibule
  • 4 lžíce sádla
  • 1 až 2 lžíce sladké papriky
  • ½ lžičky chilli nebo pálivé papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s kynutými knedlíky nebo čerstvým pečivem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řeznický guláš 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Řeznický guláš 2

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Řeznický guláš

Děti, můj tatínek byl řezník, a guláš dělal vždy a zá:,–(ně v troubě, od samého počátku, t. j. od cibule.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řeznický guláš

Zabijačkový guláš jsme vždycky zahušťovali rozšlehaným odblaněným mozečkem.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řeznický guláš

Vařená játra budou stále tvrdá, jestli se tam dají na začátku nebo na konci a jestli se to solí nebo ne…spařený jazyk jsem loupat nezkoušel, vždy vařený, ale kdyby se hned zchladil možná by to šlo. Jinak je to moc hezký recept, něco na způsob zabijačkového guláše. Já ho ještě podléval černým pivem a zahušťoval černým strouhaným chlebem.Slezinu jsem vynechával.

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řeznický guláš

Je mi ľúto, ale:
a) jazyk sa po sparení olúpať nedá, treba ho normálne uvariť
b) ak dáme pečienku (játra) hneď na začiatku, budú tvrdé ako podrážka
Kto neverí, nech to vyskúša.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz