Recept Revírnické ragú
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso bez kosti nakrájíme na kostky, které zvolna opékáme na polovině másla ze všech stran. Uvolní se vlastní šťáva, přidáme koření, osolíme, nakrájíme plátky citronu a vše podlijeme vínem. Dusíme 30 minut pod pokličkou za občasného promíchávání, popřípadě podlijeme vodou. Připravíme si půlkolečka zeleniny a žampionů, přisypeme k masu a necháme dusit doměkka asi 15 minut. Mezitím si nachystáme z másla a mouky růžovou jíšku a přidáme ji do pokrmu, promícháme, dolijeme vodou, dochutíme, vyjmeme koření a teprve pak dohustíme povidly.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 20.11.01 vloženo
- 18133x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 800 g předního hovězího (kližka)
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 6 kuliček pepře
- 50g petržele
- 2 dl červeného vína
- 50 g cibule
- 40 g švestkových povidel
- 100 g oleje
- 50 g žampionů
- 40 g hladké mouky
- 1 citron
- 2 hřebíčky
- 2 bobkové listy
- nové koření
- sůl.
Doporučená příloha
Podáváme se smaženými kroketami a vínem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku5.7.11 15:15
Za půl hodiny neumím kližku udusit doměkka, tak jsem 45 minut vařila
v papiňáku, perfektní chuť i hustota omáčky, bez dochucovadel
Diskuse k receptu Revírnické ragú
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Užitečné odkazy
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Revírnické ragú
4 příspěvky 10.2.13 12:11
Jelikož povidla nepoužíváme a doma je nemáme, nahradili jsme je sušenými švestkami už spolu se zeleninou. Taky dobrý.
Za půl hodiny neumím kližku udusit doměkka, tak jsem 45 minut vařila v papiňáku, perfektní chuť i hustota omáčky, bez dochucovadel