Recept Revírnické ragú

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Revírnické ragú

Postup

Maso bez kosti nakrájíme na kostky, které zvolna opékáme na polovině másla ze všech stran. Uvolní se vlastní šťáva, přidáme koření, osolíme, nakrájíme plátky citronu a vše podlijeme vínem. Dusíme 30 minut pod pokličkou za občasného promíchávání, popřípadě podlijeme vodou. Připravíme si půlkolečka zeleniny a žampionů, přisypeme k masu a necháme dusit doměkka asi 15 minut. Mezitím si nachystáme z másla a mouky růžovou jíšku a přidáme ji do pokrmu, promícháme, dolijeme vodou, dochutíme, vyjmeme koření a teprve pak dohustíme povidly.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 20.11.01 vloženo
  • 18133x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g předního hovězího (kližka)
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 6 kuliček pepře
  • 50g petržele
  • 2 dl červeného vína
  • 50 g cibule
  • 40 g švestkových povidel
  • 100 g oleje
  • 50 g žampionů
  • 40 g hladké mouky
  • 1 citron
  • 2 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • nové koření
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Podáváme se smaženými kroketami a vínem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 5.7.11 15:15

Za půl hodiny neumím kližku udusit doměkka, tak jsem 45 minut vařila v papiňáku, perfektní chuť i hustota omáčky, bez dochucovadel :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Revírnické ragú

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Revírnické ragú

Fris
4 příspěvky 10.2.13 12:11

Jelikož povidla nepoužíváme a doma je nemáme, nahradili jsme je sušenými švestkami už spolu se zeleninou. Taky dobrý.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.7.11 15:15

Za půl hodiny neumím kližku udusit doměkka, tak jsem 45 minut vařila v papiňáku, perfektní chuť i hustota omáčky, bez dochucovadel :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz