Recept Reveňový rosol s jahodami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Reveňový rosol s jahodami

Postup

1. Reveň zbavíme nečistot, oloupeme a nakrájíme na 2 cm silné kousky. Jahody očistíme a podle velikostí překrojíme napůl nebo na čtvrtky. 2. Ve 3 lžících jablečné šťávy rozpustíme škro­bovou moučku. Reveň s cukrem a zbylou šťá­vou uvedeme do varu. Snížíme teplotu a vaří­me, dokud se reveň nezačne rozpadávat. Přilijeme rozpuštěnou škrobovou moučku, necháme přejít varem a stáhneme ze sporáku. Necháme krátce vychladnout a vmícháme jaho­dy. Rosol rozdělíme do 4 skleněných šálků a uloží­me nejméně na 2 hodiny do chladničky. 3. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do polo­tuha, nalijeme na rosol a ozdobíme. Tip: Rosol chutná ještě lépe, použijeme-li místo jablečné šťá­vy reveňové víno.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 26.06.03 vloženo
  • 3139x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 370 kcal, 3 g tuků, 16 g bílkovin, 55 g sacharidů
  • 400 g reveně
  • 250 g ja­hod
  • 500 ml jablečné šťávy
  • 30 g škrobové moučky
  • 3 lžíce cukru
  • 200 g smetany
  • 1 balí­ček vanilkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Reveňový rosol s jahodami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz