Recept Reveňový rosol Pra

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Reveň nakrájíte na kousky, prosypete cukrem, po chvíli ji zalijete vodou, rozvaříte na kaši a protřete sítem. Promícháte ji se želatinou rozpuštěnou v trošce vlahé vody, s kůrou, citrónovou šťávou i sladkým vínem. Podle možnosti ustrouháte do rosolu 3 sladké a 1 hořkou mandli. Dobře promíchanou šťávu nalijete do skleněných mističek a necháte v chladu ztuhnout. Rosol je dobré připravovat již ráno. Podáváte k němu piškoty nebo nějaké jiné měkké cukroví. Z časopisu Co vařit (v květnu) od Marty Vávrové z r. 1949.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 11.06.06 vloženo
  • 2441x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g oloupané reveně
  • 250 g cukru
  • 1/2 l vody
  • 8 g bílé želatiny
  • šťáva i kůra ze dvou citrónů
  • 1/8 l sladkého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Reveňový rosol

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz