Recept Reveňový koláč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Reveňový koláč

Úvod

Reveň je velmi stará léčivá rostlina. V Číně byla známá už 2700 let př. n. l. Znali ji i na východní Sibiři, severním Mongolsku a v Zabajkalí.

Postup

Suroviny na těsto smícháme a utřeme v míse, nemusíme šlehat. Těsto rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech.

Rebarboru nakrájíme na kostičky a spaříme horkou vodou, vykapanou dáme na těsto, posypeme cukrem a skořicí.

Suroviny na drobenku smícháme v misce a posypeme koláč.

Pečeme v předehřáté troubě při 175-180° C cca 30-40 minut.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 20.11.07 vloženo
  • 36743x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

Těsto:

  • 125 g změklého tuku (Hera, máslo)
  • 125 g cukru (moučka, krupice)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 - 4 vejce
  • 150 g polohrubé mouky
  • 75 g Solamylu

Náplň:

  • 500 g reveně
  • 50 g cukru na posypání
  • skořice

Drobenka:

  • 50 g cukru krupice
  • 100 g hrubé mouky
  • 60 g másla (Hery)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Reveňový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz