Recept Reveňový dort

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Oddělíme vejce. Bílky ušleháme dotuha. Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny. Na žloutkový krém prosijeme mouku a vmícháme tuhý sníh. Formu vyloženou pečicím papírem vytřeme těstem a pečeme asi 35 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme z formy. Jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a šťávou z 1/2 citronu. Namočíme 4 plátky želatiny a postupujeme podle návodu na obalu. Vmícháme do jogurtu. Dortový kruh přiložíme na korpus. Potřeme jogurtovou hmotou a chladíme asi hodinu. Reveň oloupeme a pokrájíme na 1 1/2 cm dlouhé špalíčky. Mírně je povaříme spolu s vínem a cukrem, asi 10 minut. Po pěti minutách vyjmeme 9 špalíčků na oblohu, případně dosladíme. Červenou želatinu a 4 plátky bílé namočíme a vymačkáme. Rozpustíme v teplém kompotu *(vývaru z reveně)*. Po vychladnutí jí korpus potřeme. Dort chladíme 4 hodiny. Ozdobíme šlehačkovými pusinkami, čokoládou a kousky odložené reveně. *1 kousek má přibližně 240 kcal.*

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 25.03.07 vloženo
  • 2826x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min.+chlazenÄ‚

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • *Na těsto:*
  • 6 vajec
  • 90 g másla
  • 175 g cukru
  • 150 g hrubé mouky;
  • *Na oblohu:*
  • 500 g bílého jogurtu
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 citronu
  • 8 plátků bílé želatiny
  • 1 kg reveně *(=rebarbory)*
  • 250 ml bílého vína
  • 100 g cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání *(33 %)*
  • 2 plátky červené želatiny
  • strouhaná čokoláda nebo hoblinky;
  • *Kromě toho:*
  • rozkládací forma o průměru 24 cm
  • papír na pečení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Reveňový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Cibulačka Cibulačka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz