Recept Reveň v octě Pra

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Reveň vaříte i v octě jako příkrm k masu. Očištěné řapíky chvilku předváříte, aby se vám jich vešlo do lahví více. Vhodíte je do vařící vody, necháte přejít var, hned vyberete, necháte okapat a vychladlé narovnáte do lahví. Je-li ocet příliš kyselý, zředíte jej vodou, přisladíte lžičkou cukru, přidáte pepř i nové koření a několik minut povaříte. Musí být příjemně sladkokyselý, asi takový, jaký děláte na salát. Když vychladne polijete jím reveň v lahvích. Asi za 3 dny ocet slijete, znovu povaříte a vychladlý nalijete zpět. Pak sklenice pečlivě povážete dvojitou blánou celofánovou. Z časopisu Co vařit (v květnu) od Marty Vávrové z r. 1949.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 11.06.06 vloženo
  • 2530x zobrazeno

Ingredience

  • Reveň
  • ocet
  • lžička cukru
  • pepř
  • nové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Reveň v octě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz