Recept Restovaná játra na lovecký způsob

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tento pokrm se původně připravoval z jeleních jater. Přímo po vyvržení jelena ještě v lese na ohni. Říkalo se mu proto lovcovo právo. Protože má ale asi málokdo možnost skolit v lese jelena, připravíme si tuto minutku z vepřových nebo telecích jater. Játra nakrájíme na kousky, které mají přibližně tvar bramborových hranolků. Na pánvi zpěníme na sádle drobně pokrájenou cibuli a játra na ní za stálého míchání zprudka restujeme. Netrvá to dlouho, protože je důležité, aby zůstala uvnitř růžová (ne krvavá). Správný stav lehce zjistíme, když hranolek namátkou pro kontrolu překrojíme. Jsou-li játra hotová, odstavíme je z ohně, zasypene mletou paprikou, rozemnutou majoránkou, opepříme. Množství dle chuti. Orientačně 1 PL papriky, 2 ČL majoránky. Promícháme a podáváme na nahřátých talířích. Játra si každý osolí sám!

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 27499x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • - 35 - 40 dkg vepřových nebo telecích jater
  • - 2 stření cibule
  • - sladká mletá paprika
  • - majoránka
  • - pepř, sůl
  • - sádlo

Doporučená příloha

  • Stačí chléb. Na zapití červené víno nebo pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jurajs 3.1.15 12:59

Husí játýrka fungujou perfektně!

Diskuse k receptu Restovaná játra na lovecký způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Restovaná játra na lovecký způsob

renard
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Restovaná játra na lovecký způsob

Pokud všechno koření přidáš ihned po odstavení a zamícháš, paprika se také rozpustí. Důvodem je snaha nedopustit, aby zhořkla, což se zejména při restování na přímém ohni v přírodě může lehce stát. S tím dalším kořením (saturejka, tymián a hřebíček) to ovšem může být zajímavé!

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Restovaná játra na lovecký způsob

Dělal jsem před pár lety snčí játra a použil jsem zhruba tento postup. Ale s cibulkou jsem restoval i anglickou slaninu a papriku jsem přidával těsně před dokončením, aby se rozpustila. Navíc jsem ještě přidal trochu saturejky, tymiánu a roztlučený hřebíček (max. 2 ks).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz