Recept Rendang v pomalém hrnci

Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rendang v pomalém hrnci

Postup

Maso dejte do pomalého hrnce.
Do robota nebo do mixeru dejte vsechny zbylé ingredience krome mléka, cukru a soli, rozmixujte je a nalejte na maso v hrnci. Pridejte kokosové mléko, zamíchejte a varte pod poklickou na LOW 5-6 hodin.
Po této dobe prelejte vetsinu omácky do kastrolu a na sporáku pri strední teplote varte asi 30 minut az omácka zhoustne. Nalejte ji zpet do pomalého hrnce a varte pod poklickou na HIGH jeste 30-60 minut. Do hrnce pridejte cukr a ochutte solí.

Pozn.: V autentickém receptu na rendang se pouzívá „kerisik“ coz je nastrouhaný a oprazený cerstvý kokosový orech. Jako náhradu lze pouzít, jako v tomto receptu, kokosové mléko.

Jiná varianta je ze se citronela nemixuje, jen se nakrájí na vetsí kusy, dá se do hrnce k masu a po uvarení se vyhodí. Z citronely se pouzívá jen spodní cást.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.01.10 vloženo
  • 5176x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1500 g hovezího masa nakrájeného na plátky
  • 1 malá nakrájená cibule
  • 6 malých cervených cili papricek, nakrájených
  • 4-5 cm oloupaného zázvoru, nakrájeného
  • 3 strouzky cesneku nakrájeného na plátky
  • 1 stonek citronely, jen spodní cást, sloupnutý, nakrájený na plátky nebo na kousky
  • 80 ml tamarindové pasty smíchané s
  • 80 ml vody
  • 1 KL rímského kmínu
  • 1 KL mletého koriandru
  • 1 KL mleté kurkumy
  • ca. 400 ml kokosového mléka
  • 2 KL cukru
  • sul

Doporučená příloha

  • Rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rendang v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.01.10 03:05
Re: Rendang v pomalém hrnci.

Není co dodat.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz