Recept Ředkvičky na smetaně

Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Může to být lehká letní večeře, nebo i příloha ke grilovanému masu.

Postup

Ředkvičky očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky. Dáme na rozpuštěné máslo a chvíli restujeme - až dusíme do měkka. Přidáme koření, sůl, nakonec zalijeme smetanou a necháme ještě přejít jemně varem. Pokud podáváme jako samostatné jídlo, přidáme buď ztracené nebo na tvrdo vařené vejce na každou porci. Na talíři každou porci posypeme pažitkou nebo jemně sekanou petrželkou.

Nahlásit recept

  • 14.07.15 vloženo
  • 1335x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g ředkviček (tak zhruba)
  • 1 kelímek smetany (necelý)
  • pepř
  • sůl
  • pár lístků dobromyslu, saturejky
  • 50 g másla
  • vejce podle počtu strávníků
  • zelená petrželka nebo pažitka

Doporučená příloha

  • kousek bílého pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ředkvičky na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ředkvičky na smetaně

Labužník jandule02
1089 příspěvků 22.7.15 12:28

No to mě nenapadlo, ale asi by to bylo osvěžující.

gmp
1603 příspěvků 20.7.15 23:46
+

Do ledničky a podávat jako CHlodnik :D :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Květáková polévka Květáková polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz