Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na 1l osolené vody přibližně svazek ředkviček omytých a nakrájených na kolečka i se slupkou . Vařit do změknutí . Voda se krásně zbarví do růžova. Rozpustit větší kus másla, udělat na něm hezky voňavou jíšku, kterou po zchladnutí vmícháme do polévky aby nebyly kucmouchy. Dosolít a jeste povařit s jíškou. Tahle jednoduchá, ředkvičková polévka je lahodná, jemná, krémová a hlavně krásně růžová :-) p.s. žádná cibule, žádný masox ani vývar, žádná smetana
Recept je z kategorií: Krémové polévky
nic
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.5.14 19:29
Na 1 liter vody som použila 25 reďkoviek (300 g).
Na zápražku 30 g masla a 2 mierne kopcové PL múky.
Polievka nepotrebuje nijaký masox. Je výborná.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům28.3.12 10:38
Tak jsme si taky udělali. Jako 2905 jsem přidala jednu bílou ředkev, a navíc 100g smetanového taveňáku na cibulovou jíšku. Pan Midla si „to růžovoučké“ přidal. Docela prima recept.
Líbí se mi19.3.12 16:16
Vytahuju do jarního počasí tuhle dobrou polívku. Já vařím opravdu jen s máslovou jíškou, někdy v lehkém, masoxovém vývaru. Zase byla skvělá !
Líbí se mi21.11.10 01:44
Wydro uvařeno, jen malá změna, z balíčku ředkviček /billa/ sotva polovina, ochuceno solí, špetkou bílého pepře. Chuť jemná, umím si představit z ředkviček právě vyndaných ze země, hmm…příště přidám ředkev bílou a lžičku zakysané smetany. Díky
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ředkvičková polévka jednoduchá, jemná
1437 příspěvků 22.11.10 18:11
No vidíš, kočka, že aj Tebe sa tam predsa len hodilo niečo zelené.
wydra, a víte že máte možná pravdu? Jestli to není očima! V poslední době se mi na křižovatkách přicházívá, že ti šílenci jedoucí zleva i zprava na mě trouběj jak umanutý… Nevím proč, když jsem neviděl, že by mi na semaforu svítila červená
jestli ona nemela cervene redkvicky a ty bile?
Ta polevka je takhle krasne ruzova, psala jsem
i v receptu. Jim tu polevku …ehm,,,, cely zivot a VZDY je krasne ruzova!
wydra, já to myslel tak, že na fotce by to vypadalo jako talíř s dětskou krupičkou, tak proč to sem dávat… Ale jak vidět z obrázku od 2905, tak jí se ta zelenina vybarvila líp než v tý mý polífce
Wydro uvařeno, jen malá změna, z balíčku ředkviček /billa/ sotva polovina, ochuceno solí, špetkou bílého pepře. Chuť jemná, umím si představit z ředkviček právě vyndaných ze země, hmm…příště přidám ředkev bílou a lžičku zakysané smetany. Díky
Proc bych nedala? Davam sem dost fotek a rada. A za tu polevku se rozhodne nestydim.
Stastny clovece! 
A nemas tedy ani hodinky?
wydra,
Ale spíš si myslím, že ji sem nedáte 
věřila byste, že mohou jěště existovat jedinci bez hodinek, mobilu, o foťáku nemluvě?
No, na tu Vaši fotku TÉTO polífky jsem fakt zvědavej
Rozhodne me potesilo,ze jsi alespon vyzkousel! Ja ted pujdu zase do lilkove! Jinak mne ta polevka prijde opravdu velejemna a kremova, samozrejme ze ji delam kremovou mnozstvim jisky. Pro chlapa , ktery rad pikantni jidla a maso, asi bych typla, ze moc „jalova“ nebo unyla ta polevka? Varila jsem ji pred lety hostum v restauraci, z 50 porci zbyly 2 a dojedli vsichni. Tak je to asi s kazdym jidlem.
Takze za kritiku chvalim, za nedodani fota pisu
vyznamne, ale snadno smazatelne plus! 
Budu co nejdriv zase polevku varit, tak vyfotim, coz jsi ty opominul
Příspěvek upraven 18.11.10 v 23:24
…tak jsem to teda dnes uvařil
…přesně podle receptu
…očekával jsem, že to bude asi podobné
této polífce: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Nebylo! Ani zdaleka… …říkal jsem si, že horší jak Papriková polévka
to snad nebude (zelená paprika místo ředkvičky) Taky jsem se netrefil! Ta
papriková sice nemá barvu, ale chutná ASPOŇ po paprice…
Jíst se to samozřejmě dá… Už je to moc
dávno, ale tak asi chutnala kdysi krupička, když ji poředili, aby se dala
sát přes cumel z flašky 
Ale Maggi? Ani zaboha!!!
No, ale abych byl trochu pozitivní
Nad druhým talířem jsem strouhl oříšek a zlomil kůru; hůl bych nad receptem nelámal
Pokud se tomuto receptu vytvoří pěkný název, nejlépe nějaký Creme…, a podají-li Vám k němu krutonky na stříbře, tak budete pomlaskávat a rozplývat se nad delikátní chutí.
A dokonce i ta barva se vám bude zdát krásně růžová
1437 příspěvků 16.11.10 23:21
Tak som z toho jeleň, žerucha je obyčajne Lepidium, ale niekde ju uvádzajú aj ako Nasturtium, no každopádne som myslela tie malé lístočky z naklíčených semienok. Teda, rastie to aj v Karpatoch popri potoku, ale to mám dosť od ruky.
1437 příspěvků 16.11.10 23:12
samozrejme, že bez chleba a žerucha je sesternica reďkovky, aj farebne sa hodí a okrem toho to bol len môj momentálny nápad
Babi, nasturtium je potočnica, to je o hodne vyššia kategória, tu (v Bratislave) sa kúpiť nedá, v prírode sa nájde zriedka a je chránená, najbližšie by možno bola vo Viedni, ale v normálnom predaji asi len možno. Ja spm myslela úplne obyčajnú maličkú žeruchu, čo sa strihá na chlieb s maslom.
vzdyt ja si jenom delala legraci
me nemusis presvedcovat, ja polevku znam a
opravdu se k ni nemusi nic pridavat 
Do durdeni mam prece dalekoooooo!! Je tam smajlik jako vrata! Jen ho tu neumeji namalovat tak velikyyyy! Naopak me bavi, jak se kazdy snazi tam neco pridat, prze se mu to zda akosi jalove. Jiska maslova je tak dobre chuti kdyz je dobre udelana, ze asi proto tam neni nic jineho. Ale samozrejme jak rikam, treba si tam dejte i cokoliv, ja to jist nebudu !!
Příspěvek upraven 16.11.10 v 21:47
wydricko, nedurdi se, chleba tam lamat nebudem, ze ne svato…
svato, znam dobrou polevku z teto bylinky a kupuji si ji na trhu, nebo jdu do potoka, kde u nas roste, rikame tomu vodni chrest (Nusturtium/Watercress)
Hele, dejte si tam co kdo chcete, treba si do ni nalamejte chleba
ode me je jenom tak, jak popsano ! Nic vic, nic
min 
joj, to me nikdy nenapdlo, skvele, co se tu jedna nauci, dik!
Wydro, jeste ze jsou chute ruzne. Osobne mam rada smes chuti jako sladkou s kyselou. Mluvic o borsci, nakrajet male cervene, nebo ruznobarevne repy na tenke platky a ususit je na cipsy. S temi se muze zdobit, nebo se mohou chroustat jenom tak na chut, avsak cipsy lze delat z ruznych zelenin. Mam je moc rada a to bez oleje.
1437 příspěvků 16.11.10 21:03
ale trošku opikantniť by sa mi predsa len žiadalo, čo tak posekaná žerucha, posypať celkom nakoniec…
Tak babi, uz to vim, prze jsem nethunter , ale to do te polevku opravdu nedam ani kapicku! Klidne redkvicku s listeckem, ale ani pídi jakekoliv smetany. Proste do tehle polevky se nehodi ani jako! Natoz smichana zakysana se sladkou. Samozrejme si kazdy dochuti, udela po svem, ale tahle polevka je lahodna svou jednoduchosti, proto jsem ji sem dala. Tuto uzasnou ozdobu dam ale do borsce, takze jsi me prece jenom zas neco naucila !
Příspěvek upraven 16.11.10 v 20:42
Dam crene fraiche hned jak mi napises co to je!!!
Za napad dekuju!
wydro, podobnou polevku varim s tim rozdilem, ze bez maggi, ktere jednoduse nedavam do niceho. P.S. s tim souhlasim az na to, ze davam doprostred polevky nahoru kopecek crene fraiche do ktereho zapichnu tenky platek redkvicky, ktere necham kousek snitky od listku. Ono to tak pekne vypada…jime prece napred ocima
Maggi opravdu jak kdo rad. Kdo ho rad ma, at zkusi obe varianty. Ona je ta polevka pokazde vyborna!
Nejdůležitější je to P.S.
Já bych samozřejmě do zásmažky přidal
i cibuli… Vyzkouším tedy tak, jak je psáno.
Nebo ne?
P.S.
Maggi v ingrediencích je sice podmíněně, ale v rozporu s P.S.