Recept Ředkvičková polévka jednoduchá, jemná Veg

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ředkvičková polévka jednoduchá, jemná

Postup

Na 1l osolené vody přibližně svazek ředkviček omytých a nakrájených na kolečka i se slupkou . Vařit do změknutí . Voda se krásně zbarví do růžova. Rozpustit větší kus másla, udělat na něm hezky voňavou jíšku, kterou po zchladnutí vmícháme do polévky aby nebyly kucmouchy.
Dosolít a jeste povařit s jíškou.

Tahle jednoduchá, ředkvičková polévka je lahodná, jemná, krémová a hlavně krásně růžová :-)

p.s. žádná cibule, žádný masox ani vývar, žádná smetana

Recept je z kategorií: Krémové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.11.10 vloženo
  • 8455x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ředkvičky
  • máslo
  • hladká mouka
  • sůl
  • maggi (jen kdo rád)

Doporučená příloha

  • nic

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 18.05.14 19:29

Na 1 liter vody som použila 25 reďkoviek (300 g).
Na zápražku 30 g masla a 2 mierne kopcové PL múky.

Polievka nepotrebuje nijaký masox. Je výborná.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

midla 28.03.12 10:38

Tak jsme si taky udělali. Jako 2905 jsem přidala jednu bílou ředkev, a navíc 100g smetanového taveňáku na cibulovou jíšku. Pan Midla si „to růžovoučké“ přidal. Docela prima recept.

Odkaz na uvaření

wydra 19.03.12 16:16

Vytahuju do jarního počasí tuhle dobrou polívku. Já vařím opravdu jen s máslovou jíškou, někdy v lehkém, masoxovém vývaru. Zase byla skvělá !

Odkaz na uvaření

2905 21.11.10 01:44

Wydro uvařeno, jen malá změna, z balíčku ředkviček /billa/ sotva polovina, ochuceno solí, špetkou bílého pepře. Chuť jemná, umím si představit z ředkviček právě vyndaných ze země, hmm…příště přidám ředkev bílou a lžičku zakysané smetany. Díky

Diskuse k receptu Ředkvičková polévka jednoduchá, jemná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1415 příspěvků 22.11.10 18:11

No vidíš, kočka, že aj Tebe sa tam predsa len hodilo niečo zelené. :palec:

 
casino
4466 příspěvků 21.11.10 23:38

wydra, a víte že máte možná pravdu? Jestli to není očima! V poslední době se mi na křižovatkách přicházívá, že ti šílenci jedoucí zleva i zprava na mě trouběj jak umanutý… Nevím proč, když jsem neviděl, že by mi na semaforu svítila červená :mrgreen:

 
wydra  21.11.10 23:14

jestli ona nemela cervene redkvicky a ty bile? :-) Ta polevka je takhle krasne ruzova, psala jsem i v receptu. Jim tu polevku …ehm,,,, cely zivot a VZDY je krasne ruzova!

 
casino
4466 příspěvků 21.11.10 23:05

wydra, já to myslel tak, že na fotce by to vypadalo jako talíř s dětskou krupičkou, tak proč to sem dávat… Ale jak vidět z obrázku od 2905, tak jí se ta zelenina vybarvila líp než v tý mý polífce :lol:

 
2905
753 příspěvků 21.11.10 01:44

Wydro uvařeno, jen malá změna, z balíčku ředkviček /billa/ sotva polovina, ochuceno solí, špetkou bílého pepře. Chuť jemná, umím si představit z ředkviček právě vyndaných ze země, hmm…příště přidám ředkev bílou a lžičku zakysané smetany. Díky

 
wydra  19.11.10 01:22

Proc bych nedala? Davam sem dost fotek a rada. A za tu polevku se rozhodne nestydim.
A nemas tedy ani hodinky? :-) Stastny clovece! :potlesk:

 
casino
4466 příspěvků 19.11.10 01:17

wydra,
věřila byste, že mohou jěště existovat jedinci bez hodinek, mobilu, o foťáku nemluvě?
No, na tu Vaši fotku TÉTO polífky jsem fakt zvědavej :lol: Ale spíš si myslím, že ji sem nedáte :lol:

 
wydra  18.11.10 23:23

Rozhodne me potesilo,ze jsi alespon vyzkousel! Ja ted pujdu zase do lilkove! Jinak mne ta polevka prijde opravdu velejemna a kremova, samozrejme ze ji delam kremovou mnozstvim jisky. Pro chlapa , ktery rad pikantni jidla a maso, asi bych typla, ze moc „jalova“ nebo unyla ta polevka? Varila jsem ji pred lety hostum v restauraci, z 50 porci zbyly 2 a dojedli vsichni. Tak je to asi s kazdym jidlem.
Budu co nejdriv zase polevku varit, tak vyfotim, coz jsi ty opominul :mrgreen: Takze za kritiku chvalim, za nedodani fota pisu vyznamne, ale snadno smazatelne plus! :-)

Příspěvek upraven 18.11.10 v 23:24

 
casino
4466 příspěvků 18.11.10 23:14

…tak jsem to teda dnes uvařil :-) …přesně podle receptu :-) …očekával jsem, že to bude asi podobné této polífce: http://www.labuznik.com/recipe.php?… Nebylo! Ani zdaleka… …říkal jsem si, že horší jak Papriková polévka to snad nebude (zelená paprika místo ředkvičky) Taky jsem se netrefil! Ta papriková sice nemá barvu, ale chutná ASPOŇ po paprice…
No, ale abych byl trochu pozitivní :-) Jíst se to samozřejmě dá… Už je to moc dávno, ale tak asi chutnala kdysi krupička, když ji poředili, aby se dala sát přes cumel z flašky :-)
Nad druhým talířem jsem strouhl oříšek a zlomil kůru; hůl bych nad receptem nelámal :-) Ale Maggi? Ani zaboha!!!
Pokud se tomuto receptu vytvoří pěkný název, nejlépe nějaký Creme…, a podají-li Vám k němu krutonky na stříbře, tak budete pomlaskávat a rozplývat se nad delikátní chutí.
A dokonce i ta barva se vám bude zdát krásně růžová :-)

 
svato
1415 příspěvků 16.11.10 23:21

Tak som z toho jeleň, žerucha je obyčajne Lepidium, ale niekde ju uvádzajú aj ako Nasturtium, no každopádne som myslela tie malé lístočky z naklíčených semienok. Teda, rastie to aj v Karpatoch popri potoku, ale to mám dosť od ruky. :think:

 
svato
1415 příspěvků 16.11.10 23:12

samozrejme, že bez chleba a žerucha je sesternica reďkovky, aj farebne sa hodí a okrem toho to bol len môj momentálny nápad
Babi, nasturtium je potočnica, to je o hodne vyššia kategória, tu (v Bratislave) sa kúpiť nedá, v prírode sa nájde zriedka a je chránená, najbližšie by možno bola vo Viedni, ale v normálnom predaji asi len možno. Ja spm myslela úplne obyčajnú maličkú žeruchu, čo sa strihá na chlieb s maslom.

 
babi
6360 příspěvků 16.11.10 22:38

vzdyt ja si jenom delala legraci :-) me nemusis presvedcovat, ja polevku znam a opravdu se k ni nemusi nic pridavat :-D

 
wydra  16.11.10 21:44

Do durdeni mam prece dalekoooooo!! Je tam smajlik jako vrata! Jen ho tu neumeji namalovat tak velikyyyy! Naopak me bavi, jak se kazdy snazi tam neco pridat, prze se mu to zda akosi jalove. Jiska maslova je tak dobre chuti kdyz je dobre udelana, ze asi proto tam neni nic jineho. Ale samozrejme jak rikam, treba si tam dejte i cokoliv, ja to jist nebudu !! :-)

Příspěvek upraven 16.11.10 v 21:47

 
babi
6360 příspěvků 16.11.10 21:41

wydricko, nedurdi se, chleba tam lamat nebudem, ze ne svato…

 
babi
6360 příspěvků 16.11.10 21:36

svato, znam dobrou polevku z teto bylinky a kupuji si ji na trhu, nebo jdu do potoka, kde u nas roste, rikame tomu vodni chrest (Nusturtium/Wa­tercress)

 
wydra  16.11.10 21:28

Hele, dejte si tam co kdo chcete, treba si do ni nalamejte chleba :-) ode me je jenom tak, jak popsano ! Nic vic, nic min :-P

 
wydra  16.11.10 21:24

joj, to me nikdy nenapdlo, skvele, co se tu jedna nauci, dik!

 
babi
6360 příspěvků 16.11.10 21:15

Wydro, jeste ze jsou chute ruzne. Osobne mam rada smes chuti jako sladkou s kyselou. Mluvic o borsci, nakrajet male cervene, nebo ruznobarevne repy na tenke platky a ususit je na cipsy. S temi se muze zdobit, nebo se mohou chroustat jenom tak na chut, avsak cipsy lze delat z ruznych zelenin. Mam je moc rada a to bez oleje.

 
svato
1415 příspěvků 16.11.10 21:03

ale trošku opikantniť by sa mi predsa len žiadalo, čo tak posekaná žerucha, posypať celkom nakoniec…

 
wydra  16.11.10 20:40

Tak babi, uz to vim, prze jsem nethunter , ale to do te polevku opravdu nedam ani kapicku! Klidne redkvicku s listeckem, ale ani pídi jakekoliv smetany. Proste do tehle polevky se nehodi ani jako! Natoz smichana zakysana se sladkou. Samozrejme si kazdy dochuti, udela po svem, ale tahle polevka je lahodna svou jednoduchosti, proto jsem ji sem dala. Tuto uzasnou ozdobu dam ale do borsce, takze jsi me prece jenom zas neco naucila ! :-)

Příspěvek upraven 16.11.10 v 20:42

 
wydra  16.11.10 20:05

Dam crene fraiche hned jak mi napises co to je!!! :-) Za napad dekuju!

 
babi
6360 příspěvků 16.11.10 19:34

wydro, podobnou polevku varim s tim rozdilem, ze bez maggi, ktere jednoduse nedavam do niceho. P.S. s tim souhlasim az na to, ze davam doprostred polevky nahoru kopecek crene fraiche do ktereho zapichnu tenky platek redkvicky, ktere necham kousek snitky od listku. Ono to tak pekne vypada…jime prece napred ocima 8-o

 
wydra  16.11.10 15:15

Maggi opravdu jak kdo rad. Kdo ho rad ma, at zkusi obe varianty. Ona je ta polevka pokazde vyborna!

 
casino
4466 příspěvků 16.11.10 14:59

Nejdůležitější je to P.S. :-) Já bych samozřejmě do zásmažky přidal i cibuli… Vyzkouším tedy tak, jak je psáno.
P.S.
Maggi v ingrediencích je sice podmíněně, ale v rozporu s P.S. :mrgreen: Nebo ne?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz