Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
un_fou Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
úplně jednoduché: Na minimálním množství oleje chvilku zprudka oprážíme nastrouhané ředkvičky, až začnou sklovatět, nesmí ale pustit šťávu. Připrskneme tři čtyři rozšlehaná vejce, když se ředkvičková strana zatáhne, posypene z vršku na tenká kolečka posypanou cibulkou a otočíme... když je vejce udělané na 95 %, zasypeme omeletku sýrem a baštíme. Výhoda je, že se takhle dají zbaštit i nahořklé pálivé ředkvičky, protože pobytem na pánvi zesládnou. Brou chuť ;o)
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
chleba, mlíko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.6.15 14:46
Je to vážně moc a moc dobré. Dělala jsem k obědu – sobě jeden
kousek a pro masožravce dva. Ještě, že na záhoně zbylo dost ředkviček
. Měla jsem obavy z obracení („nadhoz“
neumím), ale kupodivu to šlo dobře
.
Na jednu porci (omeletu) jsem použila průměrně tato množství ingrediencí: 80 g ředkviček, 20 g cibule, 2 větší vejce (po 70 g), 1 PL oleje, 25 g čedaru, sůl a mletý pepř.
Kdo sleduje nutriční hodnoty (hlavně tuky, kterých je zde více ), 1 porce obsahuje přibližně:
Energie: 1834 kJ (437 kcal); bílkoviny: 24,6 g; tuky: 35,1 g; sacharidy:
5,8 g; vláknina: 1,56 g.
Doporučuji zeleninovou přílohu .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na ředkvičková omeleta