Recept Řecký závin

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Řecký závin

Postup

1. Cibuli necháme na margarínu zesklovatět. Přidáme mleté maso, dobře je propečeme, paté přendáme na mísu.

2. Housky vymačkáme a vmícháme spolu s vejcem a rozdrobeným ovčím sýrem k mletému masu. Osolíme a okořeníme pepřem, tymiánem a polovinou petrželky.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na dva stejně dlouhé pláty. Na vymaštěný plech položíme první plát. Na polovinu rozprostřeme mleté maso a druhou polovinou plátu ji přikryjeme, konce poodhrneme. Na plech položíme druhý plát a postup opakujeme. Oba záviny potřieme žloutkem a pečeme 20 min.

4. Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme na závin, posypeme zbytkem petrželky, ementálem a pečeme dalších 10 min.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 7564x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 jemně pokrájená cibule
  • 3 namočené housky
  • 1 lžíce margarínu
  • 1 kg mletého masa (hovězího a vepřového)
  • 1 vejce
  • 200 g ovčího sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 svazeček sekané petrželky
  • 2 balíčky listového těsta
  • 1 žloutek
  • 2 rajčata
  • 200 g strouhaného ementálu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecký závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz