Recept Řecké zelí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

3 litry vody převaříme se lžící soli a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme asi tak na 10 – 12 dílů cca 6–10 cm, košťál odstraníme a nakrájené zelí vložíme do třílitrové sklenice, přidáme celé naloupané stroužky česneku, chili papričky a zalijeme připravenou vodou. Sklenici pouze přikrýt víčkem, nezavírat na těsno! Poté necháme minimálně tři týdny uležet při běžné teplotě ve stínu v komoře, ovšem co týden nálev scedíme do jiné nádoby a nalejeme opět zpět. Při přelévání nálevu se line z nálevu celkem zajímavá vůně, což je u tohoto procesu normální..

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 04.07.11 vloženo
  • 9171x zobrazeno

Ingredience

  • 1 středně velká hlávka zelí
  • 2 paličky česneku
  • 5 chili papriček
  • 1 lžíce soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecké zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
M.Suskova
206 příspěvků 05.07.11 19:12

Děkuji za odpověď.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.07.11 19:32

M.Susková, možná je trik v tom scezení do jiné nádoby. Třeba se tím odcedí drobné sajrajtíky co se tam kvašením vytvořily. 8-o

M.Suskova
206 příspěvků 04.07.11 14:42

Zajímalo by mne proč se voda sleje a ta samá se znovu naleje nazpátek.Jaký to má účel?Mohl by mi to někdo objasnit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz