Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
FajnMilan Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
3 litry vody převaříme se lžící soli a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme asi tak na 10 – 12 dílů cca 6–10 cm, košťál odstraníme a nakrájené zelí vložíme do třílitrové sklenice, přidáme celé naloupané stroužky česneku, chili papričky a zalijeme připravenou vodou. Sklenici pouze přikrýt víčkem, nezavírat na těsno! Poté necháme minimálně tři týdny uležet při běžné teplotě ve stínu v komoře, ovšem co týden nálev scedíme do jiné nádoby a nalejeme opět zpět. Při přelévání nálevu se line z nálevu celkem zajímavá vůně, což je u tohoto procesu normální..
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řecké zelí
Děkuji za odpověď.
M.Susková, možná je trik v tom scezení do jiné nádoby. Třeba se tím odcedí drobné sajrajtíky co se tam kvašením vytvořily.
Zajímalo by mne proč se voda sleje a ta samá se znovu naleje nazpátek.Jaký to má účel?Mohl by mi to někdo objasnit.