Recept Řecké topinky - Fryganies

Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Základní recept: Plátky chleba poklademe na plech na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Správně by topinky neměly být příliš vysušené (tvrdé). Opečené chlebíky ihned pokapeme olivovým olejem jen z jedné strany a skládáme na talíř na sebe do komínků. Vhodné jako příloha k polévkám, různým předkrmům (tzatziki, chtipiti, taramosalata, choriatiki - selkský salát) apod. Jsou výborné i jen tak k černým olivám pokapaným olivovým olejem, citronovou šťávou a posypaným sušeným oreganem. Slaná verze: Topinky potíráme stroužkem česneku a/nebo černými olivami. Sladká verze: Na topinky natíráme med, džem. Výborné jsou zejména s "Pomazánkou s tachini, medem a ořechy" - v tom případě ale vynecháme pokapání olivovým olejem.

Recept je z kategorií: Topinky

Nahlásit recept

  • 17.11.06 vloženo
  • 9477x zobrazeno

Ingredience

  • plátky chleba, klasický český chléb přepůlíme
  • olivový olej
  • slaná verze: česnek, černé olivy
  • sladká verze: "pomazánka s tachini/tahini, medem a ořechy", džem, med apod.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecké topinky - Fryganies

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Cibulačka Cibulačka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz