Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Předehřát troubu na 220°C. Pomocí malého špičatého nožíku udělat do masa otvory a ty naplnit česnekem. Vyjmout česnek s Confit do malé misky a uschovat olej. Pomocí vidličky rozmačat česneky, přidat roamarýn a 1/2 lžíčky soli. Osolit a opepřit maso a rozprostřít na něj rozmačkané česneky. Pomocí kuchyňského motouzku svázat maso každých asi 5cm. Mouku vložit do mělkého talíře a do jiného talíže vložit strouhanku smíchanou s 1/2 lžičkou soli a 1 lžící rozmarýnu. Obalit maso v mouce, potřít ho bílkem a obalit ho ve strouhance. Položit maso na řížku v pekáči a pokapat ho olejem z Confit. Vložit maso do trouby a péct po 30min. Snížit teplotu na 200°C a péct maso další 1 hodinu, nebo až jeho vnitřní teplota dosáhne 70°C. Vyjmout z trouby, volně přikrýt alobalem a nechat stát asi 10-15min, pře krájením. Mezi tím na středním ohni nahoře sporáku nalít do pekáče víno, uvolnit všechen přípek a podusit vzniklou šťávu po 2-3min. Podávat ji k masu.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Kouskous a ¨Velkolepé řecké fazole¨z labužníka.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, právě jsme povečeřeli Tvoji řeckou jehněčí pečeni a povím Ti, to byla báseň.
Jen přílohu jsme vyměnili. Nebyl kuskus, ale rýže Basmati natural. Maso bylo
měkoučké a chuť se nedá ani vypovědět.
Babi, díky za recept a tím pádem i hezký večer, který bychom, my Buchtíci, rádi
popřáli i Tobě. Helena-Tw.