Recept Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Pomocí malého špičatého nožíku udělat do masa otvory a ty naplnit česnekem. Vyjmout česnek s Confit do malé misky a uschovat olej. Pomocí vidličky rozmačat česneky, přidat roamarýn a 1/2 lžíčky soli. Osolit a opepřit maso a rozprostřít na něj rozmačkané česneky. Pomocí kuchyňského motouzku svázat maso každých asi 5cm. Mouku vložit do mělkého talíře a do jiného talíže vložit strouhanku smíchanou s 1/2 lžičkou soli a 1 lžící rozmarýnu. Obalit maso v mouce, potřít ho bílkem a obalit ho ve strouhance. Položit maso na řížku v pekáči a pokapat ho olejem z Confit. Vložit maso do trouby a péct po 30min. Snížit teplotu na 200°C a péct maso další 1 hodinu, nebo až jeho vnitřní teplota dosáhne 70°C. Vyjmout z trouby, volně přikrýt alobalem a nechat stát asi 10-15min, pře krájením. Mezi tím na středním ohni nahoře sporáku nalít do pekáče víno, uvolnit všechen přípek a podusit vzniklou šťávu po 2-3min. Podávat ji k masu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 22.11.03 vloženo
  • 10985x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1300g jehněčího masa nejlépe ramínka bez kostí a většina tuku odřezaná
  • 24 stroužků česneku na jemné plátky nakrájené
  • 1 recept česnekového ¨Confit z česneku¨ z Labužníka
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu posekaného, nebo sušeného
  • 250ml polohrubé mouky
  • 250ml jemné strouhanky
  • 2 bílky lehce našlehané
  • 140ml červeného suchého vína
  • hrubá sůl a čerstvě rozdrcená černý pepř

Doporučená příloha

  • Kouskous a ¨Velkolepé řecké fazole¨z labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku

twixik
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku.

Babi, právě jsme povečeřeli Tvoji řeckou jehněčí pečeni a povím Ti, to byla báseň.
Jen přílohu jsme vyměnili. Nebyl kuskus, ale rýže Basmati natural. Maso bylo
měkoučké a chuť se nedá ani vypovědět.
Babi, díky za recept a tím pádem i hezký večer, který bychom, my Buchtíci, rádi
popřáli i Tobě. Helena-Tw.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz