Recept Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Pomocí malého špičatého nožíku udělat do masa otvory a ty naplnit česnekem. Vyjmout česnek s Confit do malé misky a uschovat olej. Pomocí vidličky rozmačat česneky, přidat roamarýn a 1/2 lžíčky soli. Osolit a opepřit maso a rozprostřít na něj rozmačkané česneky. Pomocí kuchyňského motouzku svázat maso každých asi 5cm. Mouku vložit do mělkého talíře a do jiného talíže vložit strouhanku smíchanou s 1/2 lžičkou soli a 1 lžící rozmarýnu. Obalit maso v mouce, potřít ho bílkem a obalit ho ve strouhance. Položit maso na řížku v pekáči a pokapat ho olejem z Confit. Vložit maso do trouby a péct po 30min. Snížit teplotu na 200°C a péct maso další 1 hodinu, nebo až jeho vnitřní teplota dosáhne 70°C. Vyjmout z trouby, volně přikrýt alobalem a nechat stát asi 10-15min, pře krájením. Mezi tím na středním ohni nahoře sporáku nalít do pekáče víno, uvolnit všechen přípek a podusit vzniklou šťávu po 2-3min. Podávat ji k masu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 22.11.03 vloženo
  • 10767x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1300g jehněčího masa nejlépe ramínka bez kostí a většina tuku odřezaná
  • 24 stroužků česneku na jemné plátky nakrájené
  • 1 recept česnekového ¨Confit z česneku¨ z Labužníka
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu posekaného, nebo sušeného
  • 250ml polohrubé mouky
  • 250ml jemné strouhanky
  • 2 bílky lehce našlehané
  • 140ml červeného suchého vína
  • hrubá sůl a čerstvě rozdrcená černý pepř

Doporučená příloha

  • Kouskous a ¨Velkolepé řecké fazole¨z labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
twixik
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Řecká jehněčí pečeně s milionem stroužků česneku.

Babi, právě jsme povečeřeli Tvoji řeckou jehněčí pečeni a povím Ti, to byla báseň.
Jen přílohu jsme vyměnili. Nebyl kuskus, ale rýže Basmati natural. Maso bylo
měkoučké a chuť se nedá ani vypovědět.
Babi, díky za recept a tím pádem i hezký večer, který bychom, my Buchtíci, rádi
popřáli i Tobě. Helena-Tw.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz