Recept Rebarborový rosol s jahodami a pěnou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rebarborový rosol s jahodami a pěnou

Postup

1. Rebarboru omyjeme, oloupeme, řapíky podélně rozpůlíme a rozkrájíme na kousky dlouhé 4 cm. Cukr v nádo­bě rozpustíme a zkaramelizujeme. Vmícháme jablečnou šťávu a přidáme hřebíček, badyán, kousek skořice a vanilkový lusk. Vaříme na malém ohni tak dlouho, dokud tekutina nezhoustne na sirup. 2. Želatinu namočíme do studené vody. Koření pěnovačkou vyjmeme ze sirupu a ten ještě jednou necháme přejít varem. Nádobu stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. Želatinu vyjmeme z vody, vymačkáme, dáme do teplého sirupu a necháme rozpustit. Přidáme kousky rebarbory a chvíli necháme stát. Poté uložíme na 30 min. na chladné místo. 3. Jahody omyjeme, očistíme a roz­čtvrtíme. Mátu nadrobno posekáme. Krátce předtím, než sirup začne želíro­vat, vmícháme jahody, mátu a sekt. 4. Rebarborový rosol s jahodami napl­níme do formy vyložené fólií a posta­víme asi na 4 hodiny do mrazničky. Medová vinná pěna: 1. Bílé víno šleháme se žloutky, cukrem a medem v horké vodní lázni, dokud nevznikne pěna. 2. Pěnu ve vodní lázni sejmeme z plotny a dál šleháme. Vmícháme medovinu. 3. Rosol s jahodami vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky silné 1 cm. 4. Jahody omyjeme, očistíme a rozčtvr­tíme. 100 g jahod rozmixujeme a pro­třeme sítem. 5. Lístky máty opereme a osušíme. Na talire rozložíme po 2 plátcích rebarbo­rového rosolu. Doplníme je čtvrtkami jahod a podlijeme rozmixovanými jahodami a medovou vinnou pěnou. Dezert ozdobíme lístky čerstvé máty, případně karamelizovanými mandle­mi. RADA: Na karamelizované mandle potřebujeme zhruba 20 g másla. Roze­hřejeme je se 2 lžícemi cukru, přidáme 100 g neoloupaných mandlí a míchá­me, dokud nezhnědnou. Pak je rozloží­me na talíři a necháme vychladnout.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 24.05.04 vloženo
  • 5305x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu 550 kcal, 2300 kJ, 29 g bíllkovin, 10 g tuků, 65 g sacharidů
  • 400 g rebarbory
  • 100 g cukru
  • 250 ml jablečné šťávy
  • 8 hřebíčků
  • 3 badyány
  • 1 kousek skořice
  • 1 naříznutý vanilkový lusk
  • 11 plátků želatiny
  • 400 g jahod
  • 1 lžíce lístků máty
  • 300 ml sektu
  • medová vinná pěna:
  • 180 ml bílého vína
  • 4 žloutky
  • 20 g cukru
  • 40 g medu
  • 2 lžíce medoviny
  • 250 g jahod
  • trocha mátových lístků na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 21.9.10 17:57

Diskuse k receptu Rebarborový rosol s jahodami a pěnou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz