Recept Rebarborový kompot (teplý) Veg Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rebarborový kompot (teplý)

Úvod

Rychlý, snadný, pikantní.

Postup

Rebarborové řapíky očistíme, pokrájíme na menší části, podlijeme trochou vody a podusíme (rozvařit do měkka či krátce povařit na skus – jak kdo má rád :think: ). Dáme krátce ochladit a do chladnoucího zamícháme med.

Ještě teplé podáváme zdobené černým rybízem ve vlastní šťávě nebo borůvkami a doplníme bylinkou.

Kdo nemá k dispozici med, může při dušení rebarboru posypat cukrem. Pro trochu jinou chuť lze přikořenit skořicí a hřebíčkem (jako kompot z jablek).

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.05.14 vloženo
  • 7449x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 velké rebarborové řapíky
  • 3 PL včelího medu
  • voda
  • jako doplněk:
  • černý rybíz zavařený ve vlastní šťávě nebo borůvkový kompot bez nálevu
  • meduňka nebo jiná vhodná bylinka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 02.05.14 10:05

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborový kompot (teplý)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3820 příspěvků 03.05.14 20:27

@exczech vyšší gastronomie :potlesk: :potlesk: :potlesk: musí to být skvělé :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 03.05.14 13:24
pie

Ja rad pouzivam vychladly rebarborovy kompot smichany s jahodana troskou skrobu na zahusteni a naplnim tuto smes do kolace z neupeceneho pie testa a navrsim to drobenkou. Upeceme az do zhoustnuti a necham si to vychladnout. Mame to moc radi a podavam to s vanilkovou zmrzlinou :*

Příspěvek upraven 03.05.14 v 13:25

 
birkana
1668 příspěvků 02.05.14 10:53

@Eja, tvá citrusová verze také stojí za vyzkoušení :kytka:

Btw, loni se zde vařilo z rebarbory o sto šest a letos :evil: ; vždyť rebarborová sezóna je v plném proudu :srdce: Jó, časy se mění… :think:

 
Eja
3820 příspěvků 02.05.14 10:22
Moc dobré

Dělám něco podobného
:mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz