Recept Rebarborový kompot (teplý) Veg Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rebarborový kompot (teplý)

Úvod

Rychlý, snadný, pikantní.

Postup

Rebarborové řapíky očistíme, pokrájíme na menší části, podlijeme trochou vody a podusíme (rozvařit do měkka či krátce povařit na skus – jak kdo má rád :think: ). Dáme krátce ochladit a do chladnoucího zamícháme med. Ještě teplé podáváme zdobené černým rybízem ve vlastní šťávě nebo borůvkami a doplníme bylinkou. Kdo nemá k dispozici med, může při dušení rebarboru posypat cukrem. Pro trochu jinou chuť lze přikořenit skořicí a hřebíčkem (jako kompot z jablek).

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty

Nahlásit recept

  • 02.05.14 vloženo
  • 8636x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 velké rebarborové řapíky
  • 3 PL včelího medu
  • voda
  • jako doplněk:
  • černý rybíz zavařený ve vlastní šťávě nebo borůvkový kompot bez nálevu
  • meduňka nebo jiná vhodná bylinka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 2.5.14 10:05

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborový kompot (teplý)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rebarborový kompot (teplý)

Eja
3863 příspěvků 3.5.14 20:27

@exczech vyšší gastronomie :potlesk: :potlesk: :potlesk: musí to být skvělé :mavam:

exczech
299 příspěvků 3.5.14 13:24
pie

Ja rad pouzivam vychladly rebarborovy kompot smichany s jahodana troskou skrobu na zahusteni a naplnim tuto smes do kolace z neupeceneho pie testa a navrsim to drobenkou. Upeceme az do zhoustnuti a necham si to vychladnout. Mame to moc radi a podavam to s vanilkovou zmrzlinou :*

Příspěvek upraven 03.05.14 v 13:25

birkana
1689 příspěvků 2.5.14 10:53

@Eja, tvá citrusová verze také stojí za vyzkoušení :kytka:

Btw, loni se zde vařilo z rebarbory o sto šest a letos :evil: ; vždyť rebarborová sezóna je v plném proudu :srdce: Jó, časy se mění… :think:

Eja
3863 příspěvků 2.5.14 10:22
Moc dobré
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz