Recept Rebarborový kompot (teplý) Veg Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rebarborový kompot (teplý)

Úvod

Rychlý, snadný, pikantní.

Postup

Rebarborové řapíky očistíme, pokrájíme na menší části, podlijeme trochou vody a podusíme (rozvařit do měkka či krátce povařit na skus – jak kdo má rád :think: ). Dáme krátce ochladit a do chladnoucího zamícháme med.

Ještě teplé podáváme zdobené černým rybízem ve vlastní šťávě nebo borůvkami a doplníme bylinkou.

Kdo nemá k dispozici med, může při dušení rebarboru posypat cukrem. Pro trochu jinou chuť lze přikořenit skořicí a hřebíčkem (jako kompot z jablek).

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.05.14 vloženo
  • 6976x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 velké rebarborové řapíky
  • 3 PL včelího medu
  • voda
  • jako doplněk:
  • černý rybíz zavařený ve vlastní šťávě nebo borůvkový kompot bez nálevu
  • meduňka nebo jiná vhodná bylinka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 02.05.14 10:05

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborový kompot (teplý)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3791 příspěvků 03.05.14 20:27

@exczech vyšší gastronomie :potlesk: :potlesk: :potlesk: musí to být skvělé :mavam:

 
exczech
297 příspěvků 03.05.14 13:24
pie

Ja rad pouzivam vychladly rebarborovy kompot smichany s jahodana troskou skrobu na zahusteni a naplnim tuto smes do kolace z neupeceneho pie testa a navrsim to drobenkou. Upeceme az do zhoustnuti a necham si to vychladnout. Mame to moc radi a podavam to s vanilkovou zmrzlinou :*

Příspěvek upraven 03.05.14 v 13:25

 
birkana
1663 příspěvků 02.05.14 10:53

@Eja, tvá citrusová verze také stojí za vyzkoušení :kytka:

Btw, loni se zde vařilo z rebarbory o sto šest a letos :evil: ; vždyť rebarborová sezóna je v plném proudu :srdce: Jó, časy se mění… :think:

 
Eja
3791 příspěvků 02.05.14 10:22
Moc dobré

Dělám něco podobného
:mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz