Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Market02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Suroviny umícháme na tekutější těsto. V pánvi pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.
Recept je z kategorií: Buchty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.6.20 09:39
Včera jsem ho pekla a je výborný, přidám jen info, protože jsem si
nebyla sama jistá - množství těsta je na poloviční plech, koláč je pak
vysoký asi 3,5cm. A nešlo mi příliš rozmíchat máslo v tekutém těstě,
možná bylo hodně tuhé z lednice nebo se mělo rozehřát? Nevím, ale na
výsledek to nakonec vliv nemělo. Z tabletu mi to hází chybu a nelze nahrát
obrázek - taktéž nemá vliv na chuť koláče
31.5.14 17:55
Koláč mi moc chutná, to spojení skořice, perníkového koření a
rebarbory je vynikající. Sladký mi přišel tak akorát, zbytek rodiny se
však pro příště dožadoval sladšího provedení.
Pekla jsem při 180° 20 min.
31.5.13 13:08
Místo prášku do perníku jsem dala normální a na chuť to nemělo vliv. Do těsta jsem přidala jetě namleté lískové ořechy, tak od oka, a rebarboru jsem posypala mletým kokosem. Příprava drobenky mě naprosto nadchla, už nikdy jinak.
Líbí se mi1.6.12 19:56
Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky
V komentáři se kdosi ptal, zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak
upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští
šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak
byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky - prostě
super
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu
moučníků moc nedávám…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rebarborový koláč
121 příspěvků 13.6.15 13:08
Dneska se chystám na tento rebarborový, zdá se mi jednoduchý a rychlý.
Příspěvek upraven 13.06.15 v 13:10
Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky

V komentáři se kdosi ptal ( @lin ), zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky – prostě super
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…
90 příspěvků 4.7.10 03:37
Rebarbora se předem nijak neupravuje? Syrová při pečení pouští šťávu …
205 příspěvků 20.5.09 04:10
Market, fakt je ten koláč výtečný! Zpočátku mne vyděsilo tekuté těsto, potom mne ale nadchla ta míchaná drobenka, kterou prsty neužmoulám a tudíž ji budu používat na moravské koláče. Část jsem si zmrazila, maličko…
Moc děkuju, tento recept řadím
k oblíbeným nejen v Mém Labužníku.
5 příspěvků 19.5.09 16:42
Šikovný, bleskový koláč, rebarbora se skořicí a perníkovým kořením dobře ladí… ale asi mám divotvornou tvorbu, upečeno jsem měla přesně za 20 minut, na 170 v horkovzdušné…