Recept Rebarborový koláč

(Hodnoceno 2x) Labužník Market02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rebarborový koláč

Postup

Suroviny umícháme na tekutější těsto. V pánvi pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 10.05.09 vloženo
  • 51292x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku másla
  • Na drobenku:
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 balíček skořicového cukru
  • rebarbora
  • tuk na vymazání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kma040 3.6.20 09:39

Včera jsem ho pekla a je výborný, přidám jen info, protože jsem si nebyla sama jistá - množství těsta je na poloviční plech, koláč je pak vysoký asi 3,5cm. A nešlo mi příliš rozmíchat máslo v tekutém těstě, možná bylo hodně tuhé z lednice nebo se mělo rozehřát? Nevím, ale na výsledek to nakonec vliv nemělo. Z tabletu mi to hází chybu a nelze nahrát obrázek - taktéž nemá vliv na chuť koláče ;)

Odkaz na uvaření

bajoo 22.8.17 15:23

Vynikající koláč, bleskově zmizel!

Odkaz na uvaření

Lasis 31.5.14 17:55

Koláč mi moc chutná, to spojení skořice, perníkového koření a rebarbory je vynikající. Sladký mi přišel tak akorát, zbytek rodiny se však pro příště dožadoval sladšího provedení.
Pekla jsem při 180° 20 min.

Odkaz na uvaření

zelvicka82 31.5.13 13:08

Místo prášku do perníku jsem dala normální a na chuť to nemělo vliv. Do těsta jsem přidala jetě namleté lískové ořechy, tak od oka, a rebarboru jsem posypala mletým kokosem. Příprava drobenky mě naprosto nadchla, už nikdy jinak.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.6.12 19:56

Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky ;)
V komentáři se kdosi ptal, zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky - prostě super :)
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rebarborový koláč

Zuzu
117 příspěvků 13.6.15 13:08

Dneska se chystám na tento rebarborový, zdá se mi jednoduchý a rychlý.

Příspěvek upraven 13.06.15 v 13:10

Zuzka1973
2364 příspěvků 2.6.12 07:47

Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky ;)
V komentáři se kdosi ptal ( @lin ), zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky – prostě super :)
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…

lin
90 příspěvků 4.7.10 03:37
Re: Rebarborový koláč

Rebarbora se předem nijak neupravuje? Syrová při pečení pouští šťávu …

Roomanka
205 příspěvků 20.5.09 04:10
Re: Rebarborový koláč

Market, fakt je ten koláč výtečný! Zpočátku mne vyděsilo tekuté těsto, potom mne ale nadchla ta míchaná drobenka, kterou prsty neužmoulám a tudíž ji budu používat na moravské koláče. Část jsem si zmrazila, maličko… :-) Moc děkuju, tento recept řadím k oblíbeným nejen v Mém Labužníku.

Luceleil
5 příspěvků 19.5.09 16:42
Re: Rebarborový koláč

Šikovný, bleskový koláč, rebarbora se skořicí a perníkovým kořením dobře ladí… ale asi mám divotvornou tvorbu, upečeno jsem měla přesně za 20 minut, na 170 v horkovzdušné…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz