Recept Rebarborový koláč
Labužník Market02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Suroviny umícháme na tekutější těsto. V pánvi pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.
Recept je z kategorií: Buchty
- 10.05.09 vloženo
- 76535x zobrazeno
Ingredience
- Na těsto:
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 3/4 hrnku mléka
- 2 vejce
- 1/2 hrnku másla
- Na drobenku:
- 1/2 hrnku másla
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 balíček skořicového cukru
- rebarbora
- tuk na vymazání
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku3.6.20 09:39
Včera jsem ho pekla a je výborný, přidám jen info, protože jsem si
nebyla sama jistá - množství těsta je na poloviční plech, koláč je pak
vysoký asi 3,5cm. A nešlo mi příliš rozmíchat máslo v tekutém těstě,
možná bylo hodně tuhé z lednice nebo se mělo rozehřát? Nevím, ale na
výsledek to nakonec vliv nemělo. Z tabletu mi to hází chybu a nelze nahrát
obrázek - taktéž nemá vliv na chuť koláče
31.5.14 17:55
Koláč mi moc chutná, to spojení skořice, perníkového koření a
rebarbory je vynikající. Sladký mi přišel tak akorát, zbytek rodiny se
však pro příště dožadoval sladšího provedení.
Pekla jsem při 180° 20 min.
31.5.13 13:08
Místo prášku do perníku jsem dala normální a na chuť to nemělo vliv. Do těsta jsem přidala jetě namleté lískové ořechy, tak od oka, a rebarboru jsem posypala mletým kokosem. Příprava drobenky mě naprosto nadchla, už nikdy jinak.
Líbí se mi1.6.12 19:56
Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky
V komentáři se kdosi ptal, zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak
upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští
šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak
byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky - prostě
super
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu
moučníků moc nedávám…
Diskuse k receptu Rebarborový koláč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rebarborový koláč
121 příspěvků 13.6.15 13:08
Dneska se chystám na tento rebarborový, zdá se mi jednoduchý a rychlý.
Příspěvek upraven 13.06.15 v 13:10
Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky

V komentáři se kdosi ptal ( @lin ), zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky – prostě super
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…
90 příspěvků 4.7.10 03:37
Rebarbora se předem nijak neupravuje? Syrová při pečení pouští šťávu …
205 příspěvků 20.5.09 04:10
Market, fakt je ten koláč výtečný! Zpočátku mne vyděsilo tekuté těsto, potom mne ale nadchla ta míchaná drobenka, kterou prsty neužmoulám a tudíž ji budu používat na moravské koláče. Část jsem si zmrazila, maličko…
Moc děkuju, tento recept řadím
k oblíbeným nejen v Mém Labužníku.
5 příspěvků 19.5.09 16:42
Šikovný, bleskový koláč, rebarbora se skořicí a perníkovým kořením dobře ladí… ale asi mám divotvornou tvorbu, upečeno jsem měla přesně za 20 minut, na 170 v horkovzdušné…