Recept Rebarborový koláč

(Hodnoceno 2x) Labužník Market02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rebarborový koláč

Postup

Suroviny umícháme na tekutější těsto. V pánvi pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 10.05.09 vloženo
  • 70317x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 3/4 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku másla
  • Na drobenku:
  • 1/2 hrnku másla
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 balíček skořicového cukru
  • rebarbora
  • tuk na vymazání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kma040 3.6.20 09:39

Včera jsem ho pekla a je výborný, přidám jen info, protože jsem si nebyla sama jistá - množství těsta je na poloviční plech, koláč je pak vysoký asi 3,5cm. A nešlo mi příliš rozmíchat máslo v tekutém těstě, možná bylo hodně tuhé z lednice nebo se mělo rozehřát? Nevím, ale na výsledek to nakonec vliv nemělo. Z tabletu mi to hází chybu a nelze nahrát obrázek - taktéž nemá vliv na chuť koláče ;)

Odkaz na uvaření

bajoo 22.8.17 15:23

Vynikající koláč, bleskově zmizel!

Odkaz na uvaření

Lasis 31.5.14 17:55

Koláč mi moc chutná, to spojení skořice, perníkového koření a rebarbory je vynikající. Sladký mi přišel tak akorát, zbytek rodiny se však pro příště dožadoval sladšího provedení.
Pekla jsem při 180° 20 min.

Odkaz na uvaření

zelvicka82 31.5.13 13:08

Místo prášku do perníku jsem dala normální a na chuť to nemělo vliv. Do těsta jsem přidala jetě namleté lískové ořechy, tak od oka, a rebarboru jsem posypala mletým kokosem. Příprava drobenky mě naprosto nadchla, už nikdy jinak.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.6.12 19:56

Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky ;)
V komentáři se kdosi ptal, zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky - prostě super :)
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rebarborový koláč

Zuzu
121 příspěvků 13.6.15 13:08

Dneska se chystám na tento rebarborový, zdá se mi jednoduchý a rychlý.

Příspěvek upraven 13.06.15 v 13:10

Zuzka1973
2374 příspěvků 2.6.12 07:47

Nesmrtelná klasika, ale zde se mi moc líbí ten způsob přípravy drobenky ;)
V komentáři se kdosi ptal ( @lin ), zda je třeba nějak rebarboru předtím nějak upravit…
Ta otázka mně napadla také, vždyť rebarbora opravdu při pečení pouští šťávu. Tak jsem to riskla a milou rebarboru nakrájela na kolečka tak, jak byla čerstvá ze záhonu…
Překvapivě byl moučník pěkně kyprý, po šťávě ani památky – prostě super :)
Pekla jsem 25 minut při 160 stupních.
Jediná moje úprava: dala jsem polohrubou mouku, já hladkou do tohoto typu moučníků moc nedávám…

lin
90 příspěvků 4.7.10 03:37
Re: Rebarborový koláč

Rebarbora se předem nijak neupravuje? Syrová při pečení pouští šťávu …

Roomanka
205 příspěvků 20.5.09 04:10
Re: Rebarborový koláč

Market, fakt je ten koláč výtečný! Zpočátku mne vyděsilo tekuté těsto, potom mne ale nadchla ta míchaná drobenka, kterou prsty neužmoulám a tudíž ji budu používat na moravské koláče. Část jsem si zmrazila, maličko… :-) Moc děkuju, tento recept řadím k oblíbeným nejen v Mém Labužníku.

Luceleil
5 příspěvků 19.5.09 16:42
Re: Rebarborový koláč

Šikovný, bleskový koláč, rebarbora se skořicí a perníkovým kořením dobře ladí… ale asi mám divotvornou tvorbu, upečeno jsem měla přesně za 20 minut, na 170 v horkovzdušné…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz