Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lenka2007 Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ocistenou a oloupanou rebarboru nakrajite asi na centimetrove kousky. Pripravite testo, ktere date do kruhove vymazane a vysypane dortove formy. Navrch date nakrajenou rebarboru a pecete v predehrate troube pri 180 st.C cca 35 minut. Mezitim si uslehate z cukru a bilku snih, ktery po uplynule dobe peceni pridate na kolac. Pecete dalsich cca 15 - 20 minut. P.S. cukru je mozne ubrat
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
slehacka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rebarborovy kolac 3
1 příspěvek 19.6.08 19:14
Tento rebarborovy kolac jsem pekla v dortove forme o prumeru 25 cm, okraj byl vysoky asi 3 cm. Mne vyhovuje na kolaci vice ovoce a jelikozto trochu mene sladim, tak toho cukru opravdu trochu mene a tez bez predchoziho prosypani rebarbory cukrem. Velmi dobry napad s orechy, diky za radu.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Většinou peču reveňový koláč tak, že pod reveň dám vanilkový krém z pudingu. Nejen že nám to chutná, ale zároveň se tím zneutralizuje kyselina šťavelová. S revení dělám to samé, co Terrinka. Oloupu, nakrájím, trochu prosladím a nechám stát, dokud nesmíchám těsto a krém.
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Tenhle koláč peču už moc let, jen do závěrečné „sněhové čepice“ přidávám asi tak 50 g strouhaných ořechů. Je to skutečně množství na celý plech. Když pečete na plechu, stací zapéct těsto s rebarborou tak 10 min, přidat sníh a péct dalších asi 15 min, až zrůžoví. Jinak rebarboru si můžete přisladit (já sypu skořicovým cukrem) ale není to nutné, 140 g cukru ve sněhu bohatě stačí.
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Mohu se zeptat…rebarboru nijak neupravujete ? Já myslela, že se s ní něco musí udělat kvůli kyselitě šťavelové.
Poradí mi někdo ?
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
To bych zcela určitě tu rebarboru prosladila a tak to i dělám když ho peču. Takže ne P.S. cukru je možno ubrat, ale cukr raději přidat! Já si tu rebarboru nakrájím na kousky „špalíčky“, dám do mísy, procukruju pískovým cukrem a chvilku nechám stát- ta rebarbora tím proslazením tak jako zvlhčí a je na koláči šťavnatější. A dělám zá:,–(ně na plechu, aby toho bylo víc. Máme ho rádi a v dortové formě by nám to zcela určitě nestačilo a ani by se to nevyplatilo péct. Někdy také prosypávám skořicovým cukrem, je taky dobrá ta skořicová chuť + rebarbora. Hezký usměvavý den!
Těsto i náplň odpovídá spíše rozprostření na plech, v dortové formě bude těsto příliš vysoké jakož i reveně. Pak alespoň bílkovou čepici ze 3 bílků. A hlavně osladit.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Reveň se vůbec nesladí? Jen ten sníh?