Recept Rebarborovo-pampelišková limča Veg Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rebarborovo-pampelišková limča

Postup

Rebarboru pokrájenou na špalíky rozvaříme v troše oslazené vody, rozmixujeme a přecedíme. Pampeliškové květy zbavíme hmyzu a vaříme cca 3/4 hodiny v asi 1/2 l vody s cukrem a vymačkáme získanou tekutinu přes sítko (dostaneme sirup s medovou chutí). Obě tekutiny smícháme, naředíme svařenou vodou a dosladíme převařeným cukerným sirupem podle chuti. Nakonec do nádoby vložíme snítku máty.

Limča je nakyslá po rebarboře a oslazení pampeliškovým sirupem připomíná chuť medu. Mátou necháme jen ovonět, neměla by přehlušit původní chutě.

Záměrně neuvádím množství cukru a vody (já dávám na rozvaření rabarbory a květů na 1 l vody cca 300 g cukru - pak je chuť kyselejší), záleží na každém, jak chce nápoj chuťově intenzívní, sladký či kyselý. Je třeba odzkoušet. Zákal v nápoji není na závadu. Není určeno k dlouhodobému skladování - v lednici vydrží několik dní.

Recept je z kategorií: Nealko limonády a koktejly


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.13 vloženo
  • 6381x zobrazeno

Ingredience

  • 4 tlusté řapíky rebarbory
  • 3 velké hrsti pampeliškových květů
  • cukr
  • voda
  • snítka máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 11.06.13 14:17

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborovo-pampelišková limča

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Cibulačka Cibulačka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz