Recept Rebarborovo-pampelišková limča Veg Bezlep

birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rebarborovo-pampelišková limča

Postup

Rebarboru pokrájenou na špalíky rozvaříme v troše oslazené vody, rozmixujeme a přecedíme. Pampeliškové květy zbavíme hmyzu a vaříme cca 3/4 hodiny v asi 1/2 l vody s cukrem a vymačkáme získanou tekutinu přes sítko (dostaneme sirup s medovou chutí). Obě tekutiny smícháme, naředíme svařenou vodou a dosladíme převařeným cukerným sirupem podle chuti. Nakonec do nádoby vložíme snítku máty. Limča je nakyslá po rebarboře a oslazení pampeliškovým sirupem připomíná chuť medu. Mátou necháme jen ovonět, neměla by přehlušit původní chutě. Záměrně neuvádím množství cukru a vody (já dávám na rozvaření rabarbory a květů na 1 l vody cca 300 g cukru - pak je chuť kyselejší), záleží na každém, jak chce nápoj chuťově intenzívní, sladký či kyselý. Je třeba odzkoušet. Zákal v nápoji není na závadu. Není určeno k dlouhodobému skladování - v lednici vydrží několik dní.

Recept je z kategorií: Nealko limonády a koktejly

Nahlásit recept

  • 11.06.13 vloženo
  • 7438x zobrazeno

Ingredience

  • 4 tlusté řapíky rebarbory
  • 3 velké hrsti pampeliškových květů
  • cukr
  • voda
  • snítka máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 11.6.13 14:17

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborovo-pampelišková limča

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz