Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lyduska Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rebarboru, cukor, biele víno, vanilkový struk, celú škoricu a 5 dl vody dáme do hrmca z "nerezového" materiálu. Privedieme do varu. Znížime teplotu a necháme variť 25 minút, alebo pokiaľ rebarbora nie je úplne mäkká. (Ak je rebarbora mladá, čas varenia bude kratší.) Po uvarení vyberieme z polievky celú škoricu a vanilkový struk. Z vanilkového struku lyžičkou alebo opakom noža vyberieme dužinu. Dužinu dáme naspäť do polievky. Zbytok vanilkového struku ako aj celú škoricu vyhodíme. Pridáme polovicu jahôd a necháme polievku vychladnúť. Podávame vychladené na izbovú alebo chladničkovú teplotu - v hlbokých tanieroch, posypané mätou a zvyškom jahôd. Môžeme "ozdobiť" lyžičkou kyslej smotany. PS: Veľmi chutné, veľmi osviežujúce!
Recept je z kategorií: Studené polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.5.13 22:17
Tentokrát pripravené bez vína - nahradila som ho vodou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rebarborovo-jahodová polievka