Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jako dítě jsem ze všech babiččiných koláčů měla nejméně ráda ten
rebarborový. Teď jsem jí přišla teprve na chuť a letos nacházím stále
nové možnosti. Velmi doporučuji sladit hnědým cukrem, dobře se
s kyselostí rebarbory doplňuje - a samozřejmě sladit co nejméně.
Superrychlovka je nakrájená rebarbora v malých zapékacích mističkách
posypaná drobenkou a narychlo upečená v troubě.
Oloupeme rebarboru a nakrájíme na cca 2 cm kousky. Oloupeme jablka a nakrájíme na kousky o něco větší než jsou kousky rebarbory. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky přibližně velké jako kousky jablka. Neoloupaný omytý citron nakrájíme na jemné plátky a ty na čtvrtky. Do kastrolku se silným dnem vhodíme kousky jablek a citron, trochu pocukrujeme hnědým cukrem a pod pokličkou necháme chviličku pustit na mírném ohni šťávu, přidáme rebarboru a pomeranč a chvíli dusíme - ovoce nerozvaříme, musí být měkké asi jako v kompotu. Ochutnáme a podle chuti ještě dosladíme. Podáváme vlažné nebo vychlazené, před podáváním přihodíme pár lístků meduňky. První den převládá chuť rebarbory a jablek, druhý den je chuť výrazně citronovější. Můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo třeba šlehačkou - ale je to skoro škoda.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.5.16 21:18
Vyzkoušela jsem do pohárů - dole podrcená arašídová kolečka,
mascarpone našlehané s cukrem, rebarbora podle receptu a posypané
sušenkami.
Vychlazené, výborné
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rebarborovo-jablečno-citrusový dezert