Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kapra trhni jako obyčejně, krev zachyť do trochy octa a řízky ryby posolené odstav. Na kousku másla udus do růžova 4 rozkrájené cibule s petrželovým kořenem, mrkví a celerem, řízky polož na tuto zeleninu, proceď na ně krev, přilej 1/2 l slabšího neslazeného piva, asi 4 nadrobno rozkrájené ořechy, 6 suchých švestek, trochu ustrouhaného černého perníku a všechno koření, pepř, nové koření, bobkový list a tymián. I vař v tom ryby 3/4 hodiny. Pak je obtěžkej talířem a nech je vychladnouti. Když vychladli, řízky opatrně vyndej, omáčku proceď, zaostři trochou citronové šťávy a svař ji do náležité houšťky s kouskem páleného cukru, asi 6 tabulkami žlutého , rozstrouhaného a osmaženého perníku, trochou vína, dle libosti i rozinkami a mandlemi a znovu na rybu nalej. Recept si poznamenala Božena Němcová.
Recept je z kategorií: Sladkovodní Štědrý den Vánoční recepty
černý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ratibořický kapr na černo