Recept Ratatouille II

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Baklažány omyjeme, pokrájíme na kostky, posypeme solí, necháme 20 minut vypotit, opláchneme vodou a osušíme v papírovém ubrousku. Mezitím pokrájíme na tenká kolečka cukety, rajčata spaříme , oloupeme a pokrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme pokrájenou cibuli a když zesklovatí vmícháme baklažány, cukety, na nudličky nakrájené papriky a prolisovaný česnek. Za stálého míchání osmahneme, až zelenina trochu změkne přidáme rajčata, opepříme, osolíme, přidáme bobkové listy, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Potom oheň zmírníme a zeleninu pod pokličkou podusíme doměkka. Na posledních pět minut vmícháme posekanou bazalku. Nakonec ratatouille posypeme nasekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.02.02 vloženo
  • 13836x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 větší baklažány
  • 4 menší cukety
  • 2 červené papriky
  • 2 cibule
  • 400 g rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 dl červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • několik lístků bazalky (nebo lžička sušené)
  • petrželka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s pečivem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Yelen 17.04.12 13:36

Lahodná velejemná chuť, použili jsme jako přílohu k rybě vařené v páře. Skvělý podtón celému pokrmu dodává bobkový list !!
Na focení jsem si bohužel vzpomněl, až když byl prázdný talíř …
Výborné, díky ;-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Ratatouille II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 12.08.13 01:41

Lilek je kral zeleniny. To vravia v jeho vlasti-Indii. Ak ho pripravujeme takto do kastrola, tak da chut a sam vcucne chut ineho. Ale ak opekat, tak vypoteny. Lilek na opekanie ma byt vypoteny. Najlepsie vo vode so solou. A dvakrat vymackat. To je potom ina chut. :mavam:

Dadooa
268 příspěvků 11.08.13 23:10

Taky lilek nepotim, neni to vubec potreba! Jen ho na cokoli opekam nasucho na grilu nebo panvi. muze byt i cuketu. je to pak lepsi

Eja
3854 příspěvků 11.08.13 20:38
Trochu jinak

Kastrol, oliváč, pak skládat vrstvy - nevypocené plátky lilku, rajčata, žampiony, bazalka čerstvá, hodně, stroužky česneku, vcelku, cukety, rajčata a tak dál, navrch rajčata. Vrstvy prosolovat, propepřovat, probazalkovávat, vrchní pokapat olliváčem a na mírném plameni pod poklicí dusit, každou půlhodinku narušit vrstvy prohrábnutím, tak4×. Nejlepší druhý den ohřáté. Po 12 hodinách v práci o hladu nejdřív rajčátka s mátou atd., pak teplý chod toto. Odcházím spokojeně na lože :mavam:

Eja
3854 příspěvků 11.08.13 20:38
Trochu jinak

Kastrol, oliváč, pak skládat vrstvy - nevypocené plátky lilku, rajčata, žampiony, bazalka čerstvá, hodně, stroužky česneku, vcelku, cukety, rajčata a tak dál, navrch rajčata. Vrstvy prosolovat, propepřovat, probazalkovávat, vrchní pokapat olliváčem a na mírném plameni pod poklicí dusit, každou půlhodinku narušit vrstvy prohrábnutím, tak4×. Nejlepší druhý den ohřáté. Po 12 hodinách v práci o hladu nejdřív rajčátka s mátou atd., pak teplý chod toto. Odcházím spokojeně na lože :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz