Recept Rampušákův hubník

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rampušákův hubník

Postup

Sušené houby rozsekáme na drobné kousky,namočíme do vody a dáme vařit (asi 10 minut).Slaninu nakrájíme na kostičky a i s drobně pokrájenou cibulí osmahneme. V míse smícháme vajíčka s mlékem,přidáme osmahlou cibuli a slaninu,uvařené houby,prolisovaný česnek,majoránku (nešetřit),pepř,sůl,kmín.Zahustíme trochou polohrubé mouky (těsto by mělo být husté asi jako na lívance). Vše vlijeme na vymaštěný,vysypaný plech a dáme péci.Po několika minutách,kdy hmota začíná tuhnout vsypeme na kostičky pokrájené rohlíky a dopečene.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 13.03.06 vloženo
  • 9774x zobrazeno

Ingredience

  • slanina
  • 2 cibule
  • 2 hrsti sušených hub
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky
  • mléko
  • polohrubá mouka
  • 5 stroužků česneku
  • majoránka
  • kmín
  • sůl+pepř

Doporučená příloha

  • Zeleninový salát,když není.....tak pivo:)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 26.12.15 17:17

Rampušák tu nemá fotečku tak sem.
Až dnes, místo kuby hubník. 23.12. jsem před dvěma dny v práci nestíhala.
A navíc úplně jinak… část hmoty vločky, směs, špaldové, žitné, uvařené a ještě trochu zalité vodou z namočených hub. Nastaveno klasicky namočeným rohlíkem. Hoodně hub, česneku, čerstvé petrželky…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Rampušákův hubník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jirkakuta
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

tak je to v troubě. vypadá to úžasně. díky za inspiraci.

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Hubník byl dnes k večeři se salátem z čínského zelí. Všem moc chutnalo, tak jsem se zase zaprsila nad pochvalou. Určitě ho uděláme znova. Naštěstí sušených houbiček je stále dostatek.

Alec
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

To jsem ráda,že chutnalo :) Vývarem z hub lze směs trochu zředit,bo ho šplíchnout třeba do polévky.....

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Tak právě ochutnávám první kousek Rampušáka. Prostě p o h á d k a !!!!!

K receptu: Nebyla jsem si jistá, co s vývarem z hub, ale protože jsem vařila v malém množství vody, dala jsem tam houby i s vývarem.

Ještě jednou: výborné!!!

Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Z podkrkonoší pocházím…žiju, jen těžce nestíhám…

Alec
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Lass,že Tebe přilákal ten Rampušák…??? :-))

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Lass - Tebe musela přilákat ta vůně sušených hub......to je jak zjevení z hor…:-)))

Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Mňam, houby já ráda.

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Máš pravdu Ivo. Když chci houby zatajit tak je rozdrobím na jemno. ale třeba do kuby je sekám až vařené, aby tam byly cítit. Já jsem doufala, že už máš vyzkoušeno. Chystala jsem se na tenhle hubník dneska, ale sekla jsem se v práci, tak snad zítra.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník - Alecko

I mi to logika věci víc napovídá, že sušené jde líp drtít atd. Jen jsem měl obavy, že by to mohlo být opravdu spíš příliš nadrobno a že by tam pak bylo málo těch „slimáčků“. Abych byl objektivní, tak vyzkouším tak i tak.....:-)))

Alec
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Ivo,dávám za pravdu Housence.Sušené houby se lépe drtí ještě nenamočené.Je to rychlejší a „bez nádobí“.Ačkoli nedávno v nějakém tel.pořadu je krájeli myslím už uvařené a šlo jim to také poměrně dobře.Takže je to asi o zvyku a cviku :-) A vrstvu raději silnější,hubník je potom vláčnější ( asi… 1,5cm… )
Tasmi,studený nevím.U nás nevydržel vychladnout :-) A houby zkus určitě sušené,mají o dost jiné aroma než čerstvé.

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Bude určitě moc dobrý. Možná ještě chutnější bude studený. Určitě vyzkouším.
Zatím jsem dělala podobný pouze z čerstvých hub.

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Z vlastní zkušenosti vím, že jdou v suchém stavu nalámat - někdy až moc dobře…

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník - Aleci

Jak tlustá má na tom plechu ta vrstva být? A drobný doplněk - možná půjdou houby líp porcovat až po namočení…

Alec
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Marmeládo vyzkoušej,je opravdu dobrý.Já ho dělala o víkendu a jen se po něm zaprášilo :)

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rampušákův hubník

Tenhle hubník je tedy opravdu jiný, než znám. Ale zkusím, nějaké sušené houby jestě mám.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz