Recept Rakvičky - pradávný recept

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do světle žluta. Pak nejlépe hladké formičky vymažeme rozpuštěným kakaovým máslem, těstem je naplníme do dvou třetin a pečeme/sušíme ve velmi mírné troubě do růžova. Zchladlé vandličky vyndáme z formiček, na vrchní straně opatrně uděláme otvor, a tím vandličky plníme našlehanou smetanou pomocí cukrářského kornoutu s malou hladkou násadkou.

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách

Nahlásit recept

  • 31.10.03 vloženo
  • 24553x zobrazeno

Ingredience

  • 250g moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 5cm vanilkové tobolky pomleté, nebo tlučené
  • 4 kapky citronové šťávy
  • 40g kakaového másla
  • našlehaná, mírně oslazená šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakvičky - pradávný recept

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rakvičky - pradávný recept

esmeralda
4813 příspěvků 5.1.11 21:28

Pro zajímavost:

Jistý cukrář Franta si otevřel u nás v Sydney cukrárnu. Byl (a stále nejspíš je) velice úspěšný.
Jeho vynikající rakvičky ale na odbyt moc nešly. Jakmile je přejmenoval na kolébky, jen se po nich zaprášilo. 8-)

Příspěvek upraven 05.01.11 v 21:29

gmp
1603 příspěvků 5.1.11 14:59

Myško, čeho se bojíš, rakvičky nebo koňáku? :twisted:

Sylvie
2302 příspěvků 5.1.11 14:03

Casino, rakvičku naplnit vaječným likérem? Chceš mě zabít? :wink:

KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 15.5.10 14:45
Re: Rakvičky - pradávný recept.

No chyběl nám k tomu ten kar, jinak to probíhalo podobně:) Rakvičky byly plněné šlehajdou s vaječňákem, polité komplet čokoládou a navrch šlehajda a strouhaná čokoláda. Jedna se mi při jídle rozpadla v ruce část jsem měla na triku část v čaji, děcka se mohla utlouct.

casino
4494 příspěvků 4.5.10 02:57
Re: Rakvičky - pradávný recept. - karoulec

…vždy mě potěší, když dokáži rozeznít stejně naladěnou strunu :-))) Tou společností byli samozřejmě myšleni účastníci karu :-)

Karoulec
24 příspěvků 4.5.10 02:44
Re: Rakvičky - pradávný recept.

A věneček by nebyl?

casino
4494 příspěvků 4.5.10 01:33
Re: Rakvičky - pradávný recept.

No, myslím že je to teplotou pečení
Formičky plnit max. do poloviny
Horkovzduch na 150°C (normální na 170°C) a po vyběhnutí dosušit při cca 100°C
A pokud rakvičky plněné, tak jedině :-))) vaječným likérem! Šlehačku navrch… možná i „pocákat“ čokoládou… a pojídá se v předklonu :-) Pokud toužíte společenost pobavit, nechte si naservírovat na talířku s vidličkou… čím čerstvější tím je zábava jistější :-)))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.5.10 00:47
Re: Rakvičky - pradávný recept.

Tak to mě mrzí … formičky jsem rozdala, recept k tomu a ty byly výborné. Proč? Protože jsem měla kamarádku cukrářku, nebyl důvod a pak se tady u nás polotovary prodávaly na každém rohu. Škoda.

KuchtickaZelvicka
59 příspěvků 4.5.10 00:21
Re: Rakvičky - pradávný recept.

Odzkoušela jsem, takže pro případné další labužníky. Množství stačí na cca 20 rakviček, kakaové máslo na vymazání stačí bohatě třetinové množství. První dávku jsem pekla přesně dle receptu a rakvičky skoro nevyběhly, podruhé jsem přidala půl lžičky jedlé sody a bylo to výrazně lepší.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz