Recept Rakouský makový dort

pepan Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dortovou formu o průměru 24 cm důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhanlou. Změklé máslo utřeme do pěny za postupného přidávání 1/3 cukru a po částech žloutky. Mák umeleme, citronát nakrájíme na drobné kousky, oboje přidáme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh+2/3 cukru a vmícháme do pěny. Těsto naplníme do formy a hned pečeme při 200°C asi 30 min. Dort necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 07.06.04 vloženo
  • 7802x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 15 dkg másla
  • 15 dkg cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 20 dkg máku
  • 5 dkg citronátu
  • 6 bílků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakouský makový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz