Recept Rakleta z gorgonzoly s celerem

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Celer očistíme a pokrájíme na jemné plátky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Vidličkou rozmačkáme sýr a smícháme se žloutky, koňakem a muškátovým oříškem. Směs vložíme do rakletových pánviček. Zapnutý přístroj položíme na stůl a když je dostatečně teplý, vsuneme do něj pánvičky a necháme sýr roztát. Podáváme se syrovým nebo v páře mírně povařeným celerem a mrkví a přikusujeme k tomu telecí maso a okurky. Dobrá rada: Telecí pečeni lze nahradit jakýmkoli bílým pečeným masem.

Recept je z kategorií: Raklety

Nahlásit recept

  • 30.04.03 vloženo
  • 6227x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 řapíkový celer
  • 3 mrkve
  • 400 g gorgonzoly
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžíce koňaku
  • špetka jemně nastrouhaného muškátového oříšku
  • 4 plátky studené telecí pečeně
  • sklenice nakládaných okurek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakleta z gorgonzoly s celerem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz