Recept Rakleta po lotrinsku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pršut nakrájíme na kostičky a sýr nahrubo nastrouháme. Smícháme vejce, smetanu a muškátový oříšek, osolíme, opepříme, a dáme do ledničky. Přístroj postavíme na stůl a zapojíme do sítě. Jakmile se zahřeje, nalijeme směs do pánviček a posypeme ji parmazánem a sekanou petrželkou. Misky vsuneme do přístroje a obsah zapékáme několik minut dozlatova. Podáváme se salátem.

Recept je z kategorií: Raklety

Nahlásit recept

  • 05.05.03 vloženo
  • 9340x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g pršutu
  • 400 g ementálu
  • 4 vejce
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • trocha nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rakleta po lotrinsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rakleta po lotrinsku

Pampeliska191
1075 příspěvků 23.6.03 00:28
Zdeno

Pises, ze zena dostala darem z Francie rakletovou panev. Myslis tim ten pristroj na raklety, kde je nahore deska a pod ni jsou ty lopaticky??? Jestli se jedna o ten rakletovy pristroj, tak s nim mam celkem zkusenost, tak pokud budete potrebovat se na neco zeptat, tak se klidne ptejte, pokud budu vedet rada vam poradim.
Je to skutecne vyborna vec a vsem to vrele doporucuji. Zdeno, preji vam, aby vam vsechno ukuchtene na rakletu moc chutnalo.

ZDENO
1 příspěvek 25.1.09 03:43
RAKLETY

Jsem velice rád, že jste zavedli i tyto recepty. Moje žena totiž obdržela pánev na rakledy jako dar z Francie, a já , přestože rád vařím, griluji jsem na to je čuměl. Jak mi bylo vysvětleno, ve Francí jde o běžnou věc, nemluvě o tom, že jsem nevěděl žáden recept. Děkuji za Vámi zavedenou rubriku. ZDENO

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Mrkvový salát Mrkvový salát
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz