Recept Raklet z Valois

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory ve slupce omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme péci do trouby. Sýr nakrájíme na plátky stejně velikosti jako rakletové pánvičky a položíme je na sebe na talíř. Do misek vložíme zvlášť nakrájený pršut, šunku, okurky a cibulky. Přístroj postavíme doprostřed stolu a zapneme do sítě. Když má dostatečnou teplotu, vsuneme do něj rakletové pánvičky se sýrem a teplé brambory zbavené alobalu položíme na vrchní desku. Každý si dá nejprve na talíř jednu bramboru, zalijeme ji roztaveným sýrem, který si může opepřit podle chuti a přikusujeme k tomu pršut, šunku, okurky a cibulky.

Recept je z kategorií: Raklety

Nahlásit recept

  • 30.04.03 vloženo
  • 17764x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g polotvrdého sýra (bláťácké zlato, eidam)
  • 8 brambor
  • 200 g pršutu nakrájeného na velmi tenké plátky
  • 8 plátků šunky
  • nakládané okurky
  • cibulky nakládané v octě
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Raklet z Valois

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Raklet z Valois

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Raklet z Valois

Když už jsme u těch sýrů, co šunka? Pršut zatím znám pouze jako jméno pro chorvatskou sušenou šunku. V Itálii se prodává nejvyhlášenější „prosciutto di Parma“. V okolí Parmy se vykrmují prasata ve vepřínech, proto je jejich maso poměrně tučné. Prasata se krmí syrovátkou, po níž mají jemné a nasládlé maso. Parmská šunka se vyrábí z vepřové kýty, která se lehce nasolí a nechá nejméně rok, případně i skoro dva roky, sušit. Jde o regionálně přísně vymezenou výrobu. Ve Francii se prodává šunka pod názvem „jambon“. A v Čechách můžeme koupit např. v řeznictvích Novák, která se nacházejí v prodejnách řetězce Plus Discount, pečenou nebo sušenou šunku, která se kvalitou velmi blíží italskému vzoru. Je nutné nechat ji nakrájet na velmi tenké plátky. Když si koupíte deset deka, překvapí Vás, kolik to je plátků.

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Raklet z Valois

Ve Francii se na Raclette kupuje druh sýra,který se jmenuje Raclette(jako Eidam nebo Gouda).Druhů je hodně od různých výrobců.V rodině naší dcery,která bydlí v Provence nedají dopustit na Richmont a stejný sýr používají i v rodinách jejich přátel.Na mojí chuť je až příliš hořký.Bunter

DolceVita
44 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Raklet z Valois

VELKA CHYBA!!! Raclette pochazi ze SVYCARSKE KUCHYNE a je to jejich takrka narodni jidlo. Jmeno Raclette pochazi z francouzskeho „racler“, coz znamena „seskrabnout“. Je to jidlo z cantonu Wallis - Svycarske Alpy, kde urednim jazykem je francouzstina. Na pripravu RACLETTE se pouziva specialni syr zn. BAGNES nebo GOMSER. Svycarsko bylo nekolik let mym domovem a RACLETTE je snad mym nejoblibenejsim jidlem. Proto jsem si dovolila napsat tento prispevek - navic gastronomie je mi velmi blizka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz