Recept Pečená rajská polévka Veg

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená rajská polévka

Úvod

Rajskych je tu asi tak 100. Tak pridam este jednu bez zaprazky a Podravky.

Postup

1-Dame si rozohriat ruru na 180°°. Na plech poukladame (ja som si dal este papier na pecenie) na hrube platky nakrajane paradajky, a na hrubo nakrajanu papriku, na stvrtky nakrajanu cibulu a cely cesnak v supke. Posypeme natrhanym rozmarinom a bobkovym listom. Vsetko stedro pokorenime, posolime pokropime balzamikovym octom a kvalitnym olivovym olejom a dame piect na cca 30-40 minut. Pozor na cesnak aby nam nezhorel a ked treba otocit cibulu alebo vybrat.

2-Zemiaky osupeme a nakrajame na male kusky a dame varit. Pridame upecene paradajky a papriku, osupeme cibulu, a vytlacime upeceny cesnek, zlejeme vsetku stavu z plechu a tiez pridame.

3-Ked mame velmi zrele sladke paradajky netreba pridavat paradajkovy pretlak ani cukor. Nakoniec vsetko zalejeme dobrym zeleninovym vyvarom a dame varit na cca 30 minut. Priebezne ochutime podla potreby a ked treba pridame vodu.

4-Odstavime z plamena a rozmixujeme ponornym mixerom. Prizdobime podla chute, ja som na drobno posekane chilli jarnu cibulku a piniove oriesky.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.11 vloženo
  • 13929x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 1 kg paradajky zrele
  • 2 paprika červená
  • 2 cibula
  • 1 cely cesnak
  • 2 zemiaky
  • 2 lyzice paradajkový pretlak
  • 2 bobkový list
  • vetvicka rozmarín
  • 2 lyzice balzamikový ocot
  • olivový olej
  • cierne korenie mleté cerstve
  • nove korenie
  • zeleninový vývar
  • voda podľa potreby
  • cukor podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.01.16 20:01

Navzdory tomu, že to vypadá jako vegeblábol, je to opravdu chutné. Vývar byl kuřecí a rozmarýn jen sušený. Ale chuťově moc dobré. Rozmarýnu mohlo být víc a člověk taky podvědomě očekává bazalku. Rajčata jsem neloupal a dal i s pecičkami, aby to nebylo homogenní bláto. Doporučuji.

Odkaz na uvaření

Mysak6 12.03.12 21:36

Naprosto výborná! Místo rozmarýnu jsem použila provensálské koření a neměla chybu:) Rozhodně zařadím mezi své „stálice“.

Odkaz na uvaření

wydra 27.10.11 12:26

V tržnici různá rajská jablíčka, krásná, kupuju stále. Dnes se mi polívka hodila nejen do chuti, ale k obědu stačila. Upekla jsem všechno, včetně brambor i plátků česneku a přidala pál plátků celeru. Je do rajské polévky výborný. Do polévek ráda jidášovo ucho, které po přelití vařící vodou nabobtná a pak ho na větší „ouška“ naporcuju do misky.
Moc jsem si pochutnala Bento :potlesk:

Odkaz na uvaření

Bento 26.10.11 12:10

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pečená rajská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3788 příspěvků 14.04.14 21:07

Neodolala jsem, pár keříčkových rajčat + ostatní ´do trouby, trochu víc protlaku s krájenými rajčaty ( Giana)v dalším postupu. Skvělé :mavam:

 
Anitta
521 příspěvků 27.01.12 21:01

Anitta ma dnes k obedu, vyborna Bento :-) Pouzila jsem vyvar z chrestu. Schovavam odlamane konce chrestu v mrazaku, pac je mi lito je vyhodit. Vyvar je vyborny do zeleninovych polevek a dalsich dobrot. :D Nefotila, byla lina..... :mrgreen:

 
Wolfg
583 příspěvků 27.10.11 20:01

Kordillery jsou nádherné kopce, ale Šumava holčiny, to je domov…

 
wydra  27.10.11 17:00

Bento, ale tak dobrou mi ani v „jednicce“ neuvarej :-P

Příspěvek upraven 27.10.11 v 17:01

 
Bento
794 příspěvků 27.10.11 16:54

:palec: No Wydro, ta tvoja vyzera ako z restauracie prvej triedy. :wink:

 
wydra  27.10.11 12:26

V tržnici různá rajská jablíčka, krásná, kupuju stále. Dnes se mi polívka hodila nejen do chuti, ale k obědu stačila. Upekla jsem všechno, včetně brambor i plátků česneku a přidala pál plátků celeru. Je do rajské polévky výborný. Do polévek ráda jidášovo ucho, které po přelití vařící vodou nabobtná a pak ho na větší „ouška“ naporcuju do misky.
Moc jsem si pochutnala Bento :potlesk:

 
svato
1415 příspěvků 27.10.11 09:47

U nás na trhu ešte paradajky sú, myslím, že by sa dobre hodili vinohradnícke (veľké a super mäsité).

 
Bento
794 příspěvků 27.10.11 07:32

:oops: U nas meteorologovia dnes strajkuju…aj tak nie je co hlasit stale rovnako. :mrgreen:
 http://www.coastalwatch.com/…s_large.aspx?…

 
esmeralda
4813 příspěvků 27.10.11 06:54

Anitta, „poručíme větru dešti“ ani u nás moc nefunguje.
Na vlastní kůži jsem zažila že teplota spadla za hodinu o 24°C. Beat that.

Bento, polívčička vypadá skvostně. Palec hore že do toho necpeš Podravku.

Příspěvek upraven 27.10.11 v 06:56

 
Anitta
521 příspěvků 26.10.11 21:37

Glama, jo, rano bylo asi 15 cm tezkeho snehu, par stromu polamanych a snezit bude do vecera :-D Minuly vikend 26C, ted mirne pod nulou, asi -3C a dalsi vikend ma byt kolem 20C, To jsou zkratka Rocky Mountains :-D

 
Bento
794 příspěvků 26.10.11 21:10

Minuly tyzden jeden z partie mal rajsku polievku v restauracii a si ju velmi pochvaloval, tak sme sa opytali casnika :?: a bolo nam povedane ze to je „roasted tomato soup“ ( s pecenych paradajek). Aj u nas doma sa tiez robi len stara Ceskoslovenska klasika s ryzou.Tak ked som videl v sobotu zrele Roma paradajky na trhu , tak co vyskusam. Nikdy som to nerobil a pozeral som viac receptov na internete.Nie je to aspon si myslim , daaky specificky recept daktoreho sefkuchara , skor co som mal.V podstate su dve varianty jedna letna , kde nejde vyvar a viac sa pridava bazalka a potom taka jesenna s vyvarom.Ten peceny cesnak tomu dava naozaj vybornu chut.
PS:
Di , ja som si nebol isty ( bol som lenivy ) , neosupal som , ale tym ze sa rajciny piekli a potom mixovali , neviem co sa stalo ale sa mi zda ze supa sa rozpadla :roll:

 
glama  26.10.11 20:22

Anitta..sněží..? 8-o Mám pocit, že včera jsi padala vedrem a dneska už sněží… To se to u vás střídá takhle rychle..? To ti nezávidím :-D
:mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 26.10.11 20:15

Take udelam :-D Dnes nam snezi, prima cas na dobrou polivcicku :-D

 
danda  26.10.11 17:00

Bento :potlesk:, v zimě dělám takovou jednodušší z konzervovaných rajčat - http://www.labuznik.com/…ym-rajcetem/ Jdu se podívat do skleníku, jestli tam bude ještě kilo, protože pečená rajčata jí dají přepychovou vůni a chuť :-)

 
jolana
5064 příspěvků 26.10.11 16:47

To musi byt vona.. :potlesk: :palec:

 
di
2451 příspěvků 26.10.11 15:38

Recept vypadá moc pěkně, jen škoda, že u nás už je po rajčatové sezóně. I ta paní, u které jsem celé léto na trhu kupovala moc dobrá masitá rajčata, měla dneska jen pár bleděoranžových chudinek. Tak si holt recept uložím a vyzkouším až příští rok.
P.S. Ta pokrájená pečená rajčata jsou oloupaná?

 
Drobek  26.10.11 15:16

Překrásné, rajskou přímo miluju a takhle vypadá nesmírně chutně. :palec: Až jen se vrátím domů, uvařím. :-P

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Cibulačka Cibulačka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz