Recept Pečená rajská polévka Veg

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená rajská polévka

Úvod

Rajskych je tu asi tak 100. Tak pridam este jednu bez zaprazky a Podravky.

Postup

1-Dame si rozohriat ruru na 180°°. Na plech poukladame (ja som si dal este papier na pecenie) na hrube platky nakrajane paradajky, a na hrubo nakrajanu papriku, na stvrtky nakrajanu cibulu a cely cesnak v supke. Posypeme natrhanym rozmarinom a bobkovym listom. Vsetko stedro pokorenime, posolime pokropime balzamikovym octom a kvalitnym olivovym olejom a dame piect na cca 30-40 minut. Pozor na cesnak aby nam nezhorel a ked treba otocit cibulu alebo vybrat. 2-Zemiaky osupeme a nakrajame na male kusky a dame varit. Pridame upecene paradajky a papriku, osupeme cibulu, a vytlacime upeceny cesnek, zlejeme vsetku stavu z plechu a tiez pridame. 3-Ked mame velmi zrele sladke paradajky netreba pridavat paradajkovy pretlak ani cukor. Nakoniec vsetko zalejeme dobrym zeleninovym vyvarom a dame varit na cca 30 minut. Priebezne ochutime podla potreby a ked treba pridame vodu. 4-Odstavime z plamena a rozmixujeme ponornym mixerom. Prizdobime podla chute, ja som na drobno posekane chilli jarnu cibulku a piniove oriesky.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 26.10.11 vloženo
  • 14471x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 1 kg paradajky zrele
  • 2 paprika červená
  • 2 cibula
  • 1 cely cesnak
  • 2 zemiaky
  • 2 lyzice paradajkový pretlak
  • 2 bobkový list
  • vetvicka rozmarín
  • 2 lyzice balzamikový ocot
  • olivový olej
  • cierne korenie mleté cerstve
  • nove korenie
  • zeleninový vývar
  • voda podľa potreby
  • cukor podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.01.16 20:01

Navzdory tomu, že to vypadá jako vegeblábol, je to opravdu chutné. Vývar byl kuřecí a rozmarýn jen sušený. Ale chuťově moc dobré. Rozmarýnu mohlo být víc a člověk taky podvědomě očekává bazalku. Rajčata jsem neloupal a dal i s pecičkami, aby to nebylo homogenní bláto. Doporučuji.

Odkaz na uvaření

Mysak6 12.03.12 21:36

Naprosto výborná! Místo rozmarýnu jsem použila provensálské koření a neměla chybu:) Rozhodně zařadím mezi své „stálice“.

Odkaz na uvaření

wydra 27.10.11 12:26

V tržnici různá rajská jablíčka, krásná, kupuju stále. Dnes se mi polívka hodila nejen do chuti, ale k obědu stačila. Upekla jsem všechno, včetně brambor i plátků česneku a přidala pál plátků celeru. Je do rajské polévky výborný. Do polévek ráda jidášovo ucho, které po přelití vařící vodou nabobtná a pak ho na větší „ouška“ naporcuju do misky.
Moc jsem si pochutnala Bento :potlesk:

Odkaz na uvaření

Bento 26.10.11 12:10

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pečená rajská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3858 příspěvků 14.04.14 21:07

Neodolala jsem, pár keříčkových rajčat + ostatní ´do trouby, trochu víc protlaku s krájenými rajčaty ( Giana)v dalším postupu. Skvělé :mavam:

Anitta
521 příspěvků 27.01.12 21:01

Anitta ma dnes k obedu, vyborna Bento :-) Pouzila jsem vyvar z chrestu. Schovavam odlamane konce chrestu v mrazaku, pac je mi lito je vyhodit. Vyvar je vyborny do zeleninovych polevek a dalsich dobrot. :D Nefotila, byla lina..... :mrgreen:

Wolfg
584 příspěvků 27.10.11 20:01

Kordillery jsou nádherné kopce, ale Šumava holčiny, to je domov…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.10.11 17:00

Bento, ale tak dobrou mi ani v „jednicce“ neuvarej :-P

Příspěvek upraven 27.10.11 v 17:01

Bento
794 příspěvků 27.10.11 16:54

:palec: No Wydro, ta tvoja vyzera ako z restauracie prvej triedy. :wink:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.10.11 12:26

V tržnici různá rajská jablíčka, krásná, kupuju stále. Dnes se mi polívka hodila nejen do chuti, ale k obědu stačila. Upekla jsem všechno, včetně brambor i plátků česneku a přidala pál plátků celeru. Je do rajské polévky výborný. Do polévek ráda jidášovo ucho, které po přelití vařící vodou nabobtná a pak ho na větší „ouška“ naporcuju do misky.
Moc jsem si pochutnala Bento :potlesk:

svato
1421 příspěvků 27.10.11 09:47

U nás na trhu ešte paradajky sú, myslím, že by sa dobre hodili vinohradnícke (veľké a super mäsité).

Bento
794 příspěvků 27.10.11 07:32

:oops: U nas meteorologovia dnes strajkuju…aj tak nie je co hlasit stale rovnako. :mrgreen:
http://www.coastalwatch.com/…s_large.aspx?…

esmeralda
4813 příspěvků 27.10.11 06:54

Anitta, „poručíme větru dešti“ ani u nás moc nefunguje.
Na vlastní kůži jsem zažila že teplota spadla za hodinu o 24°C. Beat that.

Bento, polívčička vypadá skvostně. Palec hore že do toho necpeš Podravku.

Příspěvek upraven 27.10.11 v 06:56

Anitta
521 příspěvků 26.10.11 21:37

Glama, jo, rano bylo asi 15 cm tezkeho snehu, par stromu polamanych a snezit bude do vecera :-D Minuly vikend 26C, ted mirne pod nulou, asi -3C a dalsi vikend ma byt kolem 20C, To jsou zkratka Rocky Mountains :-D

Bento
794 příspěvků 26.10.11 21:10

Minuly tyzden jeden z partie mal rajsku polievku v restauracii a si ju velmi pochvaloval, tak sme sa opytali casnika :?: a bolo nam povedane ze to je „roasted tomato soup“ ( s pecenych paradajek). Aj u nas doma sa tiez robi len stara Ceskoslovenska klasika s ryzou.Tak ked som videl v sobotu zrele Roma paradajky na trhu , tak co vyskusam. Nikdy som to nerobil a pozeral som viac receptov na internete.Nie je to aspon si myslim , daaky specificky recept daktoreho sefkuchara , skor co som mal.V podstate su dve varianty jedna letna , kde nejde vyvar a viac sa pridava bazalka a potom taka jesenna s vyvarom.Ten peceny cesnak tomu dava naozaj vybornu chut.
PS:
Di , ja som si nebol isty ( bol som lenivy ) , neosupal som , ale tym ze sa rajciny piekli a potom mixovali , neviem co sa stalo ale sa mi zda ze supa sa rozpadla :roll:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 20:22

Anitta..sněží..? 8-o Mám pocit, že včera jsi padala vedrem a dneska už sněží… To se to u vás střídá takhle rychle..? To ti nezávidím :-D
:mrgreen:

Anitta
521 příspěvků 26.10.11 20:15

Take udelam :-D Dnes nam snezi, prima cas na dobrou polivcicku :-D

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 17:00

Bento :potlesk:, v zimě dělám takovou jednodušší z konzervovaných rajčat - http://www.labuznik.com/…ym-rajcetem/ Jdu se podívat do skleníku, jestli tam bude ještě kilo, protože pečená rajčata jí dají přepychovou vůni a chuť :-)

jolana
5066 příspěvků 26.10.11 16:47

To musi byt vona.. :potlesk: :palec:

di
2451 příspěvků 26.10.11 15:38

Recept vypadá moc pěkně, jen škoda, že u nás už je po rajčatové sezóně. I ta paní, u které jsem celé léto na trhu kupovala moc dobrá masitá rajčata, měla dneska jen pár bleděoranžových chudinek. Tak si holt recept uložím a vyzkouším až příští rok.
P.S. Ta pokrájená pečená rajčata jsou oloupaná?

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 15:16

Překrásné, rajskou přímo miluju a takhle vypadá nesmírně chutně. :palec: Až jen se vrátím domů, uvařím. :-P

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz