Recept Rajská omáčka s hovězím masem

aneb Rajská omáčka

(Hodnoceno 5x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup

Na rozpáleném tuku osmaží­me během 8-10 minut zeleninu a cibuli, pokrájené na plátky, přidáme mouku a za stálého mí­chání tak vznikne světlá jíška s přísadami. Vmícháme rajský protlak a koření, zalijeme tep­lým vývarem (vodou s maso­xem), řádně rozmícháme a vaří­me zhruba 30 minut. Uvařenou omáčku procedíme a ochutíme octem a cukrem a 4-5 minut povaříme. Přidáme na plátky nakrájené maso a prohřejeme. Pro zjemnění můžeme přidat 2 lžíce šlehačky (smetany).

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 224143x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600 g vařeného přední­ho či zadního hovězího ma­sa
  • 70 g tuku
  • 50 g hladké mouky
  • 60 g kořenové zele­niny (mrkev, celer, petržel)
  • 40 g cibule
  • 150 g rajského protlaku
  • 20 kuliček pepře
  • 1-2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • 7-8 dl vývaru (vody s 1/2 až celou kostkou ma­soxu).

Doporučená příloha

  • houskové knedlí­ky, rýže, krupičkové noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

amilter 18.9.15 20:33

Tak Pepicku, diky moc. Vyborny recept !

Odkaz na uvaření

marmoni07 14.7.15 15:33

Výborný recept!

Odkaz na uvaření

Svenja 27.5.14 07:58

Bomba. Přesně podle receptu, doma spokojenost.

Odkaz na uvaření

Terie 22.8.11 18:29

Dnes jsem se pustila do mé 1. rajské omáčky a dopadlo to skvěle ;-) Vynechala jsem sice kořenovou zeleninu, ale po přečtení komentářů jsem dochutila skořicí a badyánem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 31.1.11 20:54

Nevím, zda pepicek omáčku pouze cedí, já pasíruji resp. mixuji…
Co se chuti týká, neznám lepččí Rajčudu !!!(přidávám i špetku skořice a 5 hvězdiček)
Onehdy jsem zeleninu nerozmělnil a od té doby, pokud vařím jen pro sebe, tak dávám 1 vrchovatou :-) KL celého pepře… S potěšením potom ty kuličky křoupu a přijdou mi aromatičtější než naložený pepř…

Diskuse k receptu Rajská omáčka s hovězím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rajská omáčka

ufo65
46 příspěvků 1.3.18 03:46
rajská

No já dávám do základu skořici a zahušťuji strouhaným perníkem. Myslím že rajská by neměla být až tak červená ale spíše do hněda.

birkana
1716 příspěvků 18.4.15 12:31

@Svenja, záleží i na kvalitě protlaku (rajčat) - doporučuji protlak českého výrobce (2× - 3× koncentrát), ne ty řídce vodové z dovozu :think:. Mně se jednou stalo, že byla omáčka světlá po příliš dlouhém mixování tyčovým mixérem - zašlehané bublinky vzduchu.

Svenja
4 příspěvky 18.4.15 11:35
Rudá omáčka

Proč nemám omáčku rudou, ale spíše oranžovou? Kde je chyba?

marcik123
8 příspěvků 8.1.15 13:34
zkaramelizovaný cukr

Rajskou se chystám dělat na zkaramelizovaným cukru: dvě lžíce cukru na začátek a se přidává zbytek

Terie
66 příspěvků 22.8.11 18:57

Knedlík jsem koupila na ochutnávku, jelikož poblíž byla otevřena prodejna s (domácími) Knedlíky Láznička - jeden je normální houskový, druhý bylinkový (pokud mě paměť neklame - bazalka, kopr, pažitka?). A byl výborný.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.8.11 18:46

Terie, copak je to v tom knedlíčku za přídavek?

Terie
66 příspěvků 22.8.11 18:29

Dnes jsem se pustila do mé 1. rajské omáčky a dopadlo to skvěle ;-) Vynechala jsem sice kořenovou zeleninu, ale po přečtení komentářů jsem dochutila skořicí a badyánem.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.5.11 21:04

Casino, 5 hvězdiček = badyán :?:

casino
4497 příspěvků 31.1.11 20:54

Nevím, zda pepicek omáčku pouze cedí, já pasíruji resp. mixuji…
Co se chuti týká, neznám lepččí Rajčudu !!!(přidávám i špetku skořice a 5 hvězdiček)
Onehdy jsem zeleninu nerozmělnil a od té doby, pokud vařím jen pro sebe, tak dávám 1 vrchovatou :-) KL celého pepře… S potěšením potom ty kuličky křoupu a přijdou mi aromatičtější než naložený pepř…

Ivana-Ch
64 příspěvků 12.2.10 12:43
Re: Rajská omáčka

Já dělám rajskou bez zeleniny,dávám tam skořici mletou ,rozvařit rumové perníčky-4ks.-tymián čerstvý a hřebíček. Máme ji radši sladší. Mohla bych ji vařit každý týden.

felicie
2 příspěvky 4.5.09 20:25
Re: Rajská omáčka

Taky dělám rajskou se zeleninou a přidávám ještě kousek celé skořice. Kolikrát ji ani nezahušťuji. Je to skvělé papu!

antabe
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Rajská omáčka

Omáčku dělám s malou obměnou. Když je hotová, tak to všechno rozmixuju. Co se týká koření, tak přidávám špetičku tymiánu. Rodina říka, že je vynikající. Samozřejmě i mně chutná. Ale samochvála smrdí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz