Recept Rajská omáčka s hovězím masem

aneb Rajská omáčka

(Hodnoceno 5x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup

Na rozpáleném tuku osmaží­me během 8-10 minut zeleninu a cibuli, pokrájené na plátky, přidáme mouku a za stálého mí­chání tak vznikne světlá jíška s přísadami.

Vmícháme rajský protlak a koření, zalijeme tep­lým vývarem (vodou s maso­xem), řádně rozmícháme a vaří­me zhruba 30 minut. Uvařenou omáčku procedíme a ochutíme octem a cukrem a 4-5 minut povaříme.

Přidáme na plátky nakrájené maso a prohřejeme. Pro zjemnění můžeme přidat 2 lžíce šlehačky (smetany).

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 210864x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500-600 g vařeného přední­ho či zadního hovězího ma­sa
  • 70 g tuku
  • 50 g hladké mouky
  • 60 g kořenové zele­niny (mrkev, celer, petržel)
  • 40 g cibule
  • 150 g rajského protlaku
  • 20 kuliček pepře
  • 1-2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • 7-8 dl vývaru (vody s 1/2 až celou kostkou ma­soxu).

Doporučená příloha

  • houskové knedlí­ky, rýže, krupičkové noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

amilter 18.09.15 20:33

Tak Pepicku, diky moc. Vyborny recept !

Odkaz na uvaření

marmoni07 14.07.15 15:33

Výborný recept!

Odkaz na uvaření

Svenja 27.05.14 07:58

Bomba. Přesně podle receptu, doma spokojenost.

Odkaz na uvaření

Terie 22.08.11 18:29

Dnes jsem se pustila do mé 1. rajské omáčky a dopadlo to skvěle ;-) Vynechala jsem sice kořenovou zeleninu, ale po přečtení komentářů jsem dochutila skořicí a badyánem.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 31.01.11 20:54

Nevím, zda pepicek omáčku pouze cedí, já pasíruji resp. mixuji…
Co se chuti týká, neznám lepččí Rajčudu !!!(přidávám i špetku skořice a 5 hvězdiček)
Onehdy jsem zeleninu nerozmělnil a od té doby, pokud vařím jen pro sebe, tak dávám 1 vrchovatou :-) KL celého pepře… S potěšením potom ty kuličky křoupu a přijdou mi aromatičtější než naložený pepř…

Diskuse k receptu Rajská omáčka s hovězím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ufo65
44 příspěvků 01.03.18 03:46
rajská

No já dávám do základu skořici a zahušťuji strouhaným perníkem. Myslím že rajská by neměla být až tak červená ale spíše do hněda.

 
birkana
1668 příspěvků 18.04.15 12:31

@Svenja, záleží i na kvalitě protlaku (rajčat) - doporučuji protlak českého výrobce (2× - 3× koncentrát), ne ty řídce vodové z dovozu :think:. Mně se jednou stalo, že byla omáčka světlá po příliš dlouhém mixování tyčovým mixérem - zašlehané bublinky vzduchu.

 
Svenja
4 příspěvky 18.04.15 11:35
Rudá omáčka

Proč nemám omáčku rudou, ale spíše oranžovou? Kde je chyba?

 
marcik123
8 příspěvků 08.01.15 13:34
zkaramelizovaný cukr

Rajskou se chystám dělat na zkaramelizovaným cukru: dvě lžíce cukru na začátek a se přidává zbytek

 
Terie
66 příspěvků 22.08.11 18:57

Knedlík jsem koupila na ochutnávku, jelikož poblíž byla otevřena prodejna s (domácími) Knedlíky Láznička - jeden je normální houskový, druhý bylinkový (pokud mě paměť neklame - bazalka, kopr, pažitka?). A byl výborný.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.11 18:46

Terie, copak je to v tom knedlíčku za přídavek?

 
Terie
66 příspěvků 22.08.11 18:29

Dnes jsem se pustila do mé 1. rajské omáčky a dopadlo to skvěle ;-) Vynechala jsem sice kořenovou zeleninu, ale po přečtení komentářů jsem dochutila skořicí a badyánem.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.05.11 21:04

Casino, 5 hvězdiček = badyán :?:

 
casino
4473 příspěvků 31.01.11 20:54

Nevím, zda pepicek omáčku pouze cedí, já pasíruji resp. mixuji…
Co se chuti týká, neznám lepččí Rajčudu !!!(přidávám i špetku skořice a 5 hvězdiček)
Onehdy jsem zeleninu nerozmělnil a od té doby, pokud vařím jen pro sebe, tak dávám 1 vrchovatou :-) KL celého pepře… S potěšením potom ty kuličky křoupu a přijdou mi aromatičtější než naložený pepř…

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 12.02.10 12:43
Re: Rajská omáčka

Já dělám rajskou bez zeleniny,dávám tam skořici mletou ,rozvařit rumové perníčky-4ks.-tymián čerstvý a hřebíček. Máme ji radši sladší. Mohla bych ji vařit každý týden.

 
felicie
2 příspěvky 04.05.09 20:25
Re: Rajská omáčka

Taky dělám rajskou se zeleninou a přidávám ještě kousek celé skořice. Kolikrát ji ani nezahušťuji. Je to skvělé papu!

 
antabe
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Rajská omáčka

Omáčku dělám s malou obměnou. Když je hotová, tak to všechno rozmixuju. Co se týká koření, tak přidávám špetičku tymiánu. Rodina říka, že je vynikající. Samozřejmě i mně chutná. Ale samochvála smrdí.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Květáková polévka Květáková polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz