Recept Rajma - červené fazole po indicku Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rajma - červené fazole po indicku

Postup

Předem namočené fazole dáme do asi 8 dcl vody, přidáme lžičku kurkumy, bobkové listy, hřebíček, pepř a NEsolíme. Vaříme asi půl hodiny, nebo dokud nejsou fazole měkké. Nakonec scedíme, ale necháme si trochu vody z vaření.

Mezitím rozehřejeme olej v kastrolu, přidáme kmín a cibuli a restujeme. Když začne cibule zlátnout, přidáme curry, papriku, česnek a zázvor. Zamícháme, přidáme rajčata a případně protlak. Osolíme, zamícháme a necháme asi 5 minut bublat. Do směsi přidáme fazole, naředíme trochou vody od vaření (tak, jak si přejete mít jídlo husté), fazole trochu pomačkáme a necháme povařit ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme - wydra si zacpe uši - čerstvý koriandr.

Zbylo mi pár plátků syrového lilku, takže jsem je nakrájela na malé kousky a přidala ve fázi restování k cibuli. V původním receptu nebyl, ale bylo to s ním moc dobré.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.10.11 vloženo
  • 15588x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut plus namáčení fazolí

Ingredience

  • 250 g červených fazolí, namočených noc předem
  • 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • kousek čerstvého zázvoru, nasekaný nadrobno, nebo půl lžičky sušeného
  • 1/2 plechovky drcených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku (vynechala jsem a přidala víc rajčat)
  • 1 a 1/2 lžíce curry koření
  • 1 a 1/2 kávové lžičky kurkumy
  • 1 kávová lžička papriky
  • 1 kávová lžička římského kmínu
  • pár stonků čerstvého koriandru
  • 2 bobkové listy
  • 2 hřebíčky
  • pár zrnek černého pepře
  • sůl
  • několik lžic oleje

Doporučená příloha

  • rýže, placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Shelzee 31.05.17 23:58

Recept je super, moc děkuji, máme rádi koriandr, takže jsme to celé zasypali, a je to mňamka. Přidala jsem trochu drcených chilli papriček. Pozor, o tomto receptu můj muž tvrdí, že chutná, jako by v něm bylo maso!!! :-)

Diskuse k receptu Rajma - červené fazole po indicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  07.11.11 19:47

Dekuji, labarunko, ale ze jste si posmakli je hlavne tvoje zasluha :- ).

ssalonis - to je pravda s tim solenim. V receptu to opravim. Ja dostala ten recept takhle a poprve v zivote jsem varila fazole v osolene vode, myslela jsem, ze to ma nejaky smysl, me skryty. Trvalo to dlouho a nakonec stejne byly trochu tvrde. Diky za pripomenuti!

 
ssalonis
61 příspěvků 06.11.11 09:06

ak mozem poradit, strukoviny, ktore sa dlhsie varia je dobre varit v neosolenej vode, rychlejsie zmaknu…inak :palec:

 
Labarunka
20 příspěvků 01.11.11 20:56

Vyborne fazole, moc jsme si posmakli. Krasne podzimni ci zimni jidlo, ktere zahreje :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz