Recept Rajma - červené fazole po indicku Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rajma - červené fazole po indicku

Postup

Předem namočené fazole dáme do asi 8 dcl vody, přidáme lžičku kurkumy, bobkové listy, hřebíček, pepř a NEsolíme. Vaříme asi půl hodiny, nebo dokud nejsou fazole měkké. Nakonec scedíme, ale necháme si trochu vody z vaření.

Mezitím rozehřejeme olej v kastrolu, přidáme kmín a cibuli a restujeme. Když začne cibule zlátnout, přidáme curry, papriku, česnek a zázvor. Zamícháme, přidáme rajčata a případně protlak. Osolíme, zamícháme a necháme asi 5 minut bublat. Do směsi přidáme fazole, naředíme trochou vody od vaření (tak, jak si přejete mít jídlo husté), fazole trochu pomačkáme a necháme povařit ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme - wydra si zacpe uši - čerstvý koriandr.

Zbylo mi pár plátků syrového lilku, takže jsem je nakrájela na malé kousky a přidala ve fázi restování k cibuli. V původním receptu nebyl, ale bylo to s ním moc dobré.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.10.11 vloženo
  • 15992x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut plus namáčení fazolí

Ingredience

  • 250 g červených fazolí, namočených noc předem
  • 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • kousek čerstvého zázvoru, nasekaný nadrobno, nebo půl lžičky sušeného
  • 1/2 plechovky drcených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku (vynechala jsem a přidala víc rajčat)
  • 1 a 1/2 lžíce curry koření
  • 1 a 1/2 kávové lžičky kurkumy
  • 1 kávová lžička papriky
  • 1 kávová lžička římského kmínu
  • pár stonků čerstvého koriandru
  • 2 bobkové listy
  • 2 hřebíčky
  • pár zrnek černého pepře
  • sůl
  • několik lžic oleje

Doporučená příloha

  • rýže, placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Shelzee 31.05.17 23:58

Recept je super, moc děkuji, máme rádi koriandr, takže jsme to celé zasypali, a je to mňamka. Přidala jsem trochu drcených chilli papriček. Pozor, o tomto receptu můj muž tvrdí, že chutná, jako by v něm bylo maso!!! :-)

Diskuse k receptu Rajma - červené fazole po indicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  07.11.11 19:47

Dekuji, labarunko, ale ze jste si posmakli je hlavne tvoje zasluha :- ).

ssalonis - to je pravda s tim solenim. V receptu to opravim. Ja dostala ten recept takhle a poprve v zivote jsem varila fazole v osolene vode, myslela jsem, ze to ma nejaky smysl, me skryty. Trvalo to dlouho a nakonec stejne byly trochu tvrde. Diky za pripomenuti!

 
ssalonis
61 příspěvků 06.11.11 09:06

ak mozem poradit, strukoviny, ktore sa dlhsie varia je dobre varit v neosolenej vode, rychlejsie zmaknu…inak :palec:

 
Labarunka
20 příspěvků 01.11.11 20:56

Vyborne fazole, moc jsme si posmakli. Krasne podzimni ci zimni jidlo, ktere zahreje :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz