Recept Rajčatový sleď

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Slede dobre ocistete, osolte, opeprete a polozte je na prkénko kuzí dolu. Rozdelte na ne cibuli, okurku a kapary. Svinte je do rolicek od ocasu k hlave a sepnete je prípadne párátky.
Slede dejte tesne vedle sebe do vymazaného pekáce, na ne rozdelte rajcata z konzervy a rajcatový protlak. Nakonec na ne navrstvete cervenou cibuli a posypte je nakrájenou petrzelkou.
Pecte v troube vyhráté na 225 st. C 15 minut.
Podávejte horké s varenými bramborami nebo studené s chlebem a prípadne máslem.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.09.08 vloženo
  • 3017x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 sledových filetu s kuzí
  • sul
  • pepr
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 3-4 PL nalozených okurku, nakrájených na kosticky
  • 1 konzerva (400 g) loupaných rajcat
  • 4 PL rajcatového protlaku
  • 4 PL kapar
  • 1 cervená cibule, nakrájená na krouzky
  • petrzelka
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatový sleď

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatový sleď. Alis.

Urcite by se to dalo udelat tak jak píses - z vymácených slanecku, matesu nebo i ze zmrazených a rozmrazených sledu. Ocet by se zredil vodou, osladil a svaril se skoricí a hrebíckem, precedil a chladný by se nalil na slede.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatový sleď.

Alis, myslí, že se slanečkem či matjesem by to nebylo ono. To spíš přemraženého (jak radí spiser) sledě marinovat v cukru, soli a příslušném koření.

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatový sleď,

marinovaní sledi na sladko s voňavým kořením? Zní to sice na první poslech šíleně, ale kupodivu myslím, že by to nemuselo být špatné… Jeníčku, dalo by se to nějak zkusit v domácích českých podmínkách? Napadá mě chvíli máčet slanečka či matesa a pak vložit do sladké marinády… Mohlo by to získat takový slano-sladký voňavý nádech… Co ty na to? Těžko se mi odhaduje, když jsem neochutnala sladký originál…

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatový sleď.

Tak ti by mně vyhovolali více, ti kyselí mně nechutnají…

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatový sleď. Terrinka.

Dekuji za doporucení. Urcite to musí být dobré ale ze zdejsích marinovaných sledu by to asi neslo. Sledi jsou nalozeni v sladkém cukrovém nálevu se skoricí a hrebíckem.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rajčatový sleď.- spiser

Jeníku, dělám něco podobného z naložených sleďů, krom rajčat dávám ještě červený a zelený paprikový lusk, trochu sladké papriky, 100 g majonézy a hodně pažitky- říkáme tomu: Jídlo pro flamendry. Je to chutný, osvěžující, napraví každému chuť a je to velmi doceněné po nějakém tom „tahu- oslavě“. Doporučuji. Terrinka

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz