Recept Rajčatový sleď

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Slede dobre ocistete, osolte, opeprete a polozte je na prkénko kuzí dolu. Rozdelte na ne cibuli, okurku a kapary. Svinte je do rolicek od ocasu k hlave a sepnete je prípadne párátky. Slede dejte tesne vedle sebe do vymazaného pekáce, na ne rozdelte rajcata z konzervy a rajcatový protlak. Nakonec na ne navrstvete cervenou cibuli a posypte je nakrájenou petrzelkou. Pecte v troube vyhráté na 225 st. C 15 minut. Podávejte horké s varenými bramborami nebo studené s chlebem a prípadne máslem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 25.09.08 vloženo
  • 3713x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 sledových filetu s kuzí
  • sul
  • pepr
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 3-4 PL nalozených okurku, nakrájených na kosticky
  • 1 konzerva (400 g) loupaných rajcat
  • 4 PL rajcatového protlaku
  • 4 PL kapar
  • 1 cervená cibule, nakrájená na krouzky
  • petrzelka
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatový sleď

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rajčatový sleď

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový sleď. Alis.

Urcite by se to dalo udelat tak jak píses - z vymácených slanecku, matesu nebo i ze zmrazených a rozmrazených sledu. Ocet by se zredil vodou, osladil a svaril se skoricí a hrebíckem, precedil a chladný by se nalil na slede.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový sleď.

Alis, myslí, že se slanečkem či matjesem by to nebylo ono. To spíš přemraženého (jak radí spiser) sledě marinovat v cukru, soli a příslušném koření.

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový sleď,

marinovaní sledi na sladko s voňavým kořením? Zní to sice na první poslech šíleně, ale kupodivu myslím, že by to nemuselo být špatné… Jeníčku, dalo by se to nějak zkusit v domácích českých podmínkách? Napadá mě chvíli máčet slanečka či matesa a pak vložit do sladké marinády… Mohlo by to získat takový slano-sladký voňavý nádech… Co ty na to? Těžko se mi odhaduje, když jsem neochutnala sladký originál…

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový sleď.

Tak ti by mně vyhovolali více, ti kyselí mně nechutnají…

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový sleď. Terrinka.

Dekuji za doporucení. Urcite to musí být dobré ale ze zdejsích marinovaných sledu by to asi neslo. Sledi jsou nalozeni v sladkém cukrovém nálevu se skoricí a hrebíckem.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rajčatový sleď.- spiser

Jeníku, dělám něco podobného z naložených sleďů, krom rajčat dávám ještě červený a zelený paprikový lusk, trochu sladké papriky, 100 g majonézy a hodně pažitky- říkáme tomu: Jídlo pro flamendry. Je to chutný, osvěžující, napraví každému chuť a je to velmi doceněné po nějakém tom „tahu- oslavě“. Doporučuji. Terrinka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz