Recept Rajčatový salát se zeleninou a feferonkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Z omytého lilku odkrojíme konce a lilek nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Prudce a krátce opečeme na 3 lžících oleje. 2. Očistíme a omyjeme cukety a rajčata. Oloupeme brambory. Vše nakrájíme na plátky. 3. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Obě přísady promícháme s olejem, osolíme a opepříme. 4. Zeleninu klademe po vrstvách do mísy a zakapeme česnekovým olejem s cibulí. Z očištěného a omytého tymiánu otrháme lístky, jemně nasekáme a pokrm jimi posypeme. Navrch rozložíme feferonky. Nejméně 4 hodiny necháme odležet. Poté podáváme vychlazené.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 3430x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lilek
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 cukety
  • 400 g rajčat
  • 350 g vařených brambor
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • steril. mírně pálivé feferonky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatový salát se zeleninou a feferonkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz