Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na rezance nakrájané zelí a cibulu dáme do trochy vody variť . Medzitým si urobíme zásmažku. Do uvarenej kapusty-zelí pridáme pretlak, vychladnutú zásmažku s vodou, sol a cukor podľa chuti. Napriek jednoduchosti chutná a hlavne rýchla omáčka, vhodná najma k varenému hovadziemu.
Recept je z kategorií: Omáčky zeleninové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rajčatové zelí - omáčka
5068 příspěvků 17.2.10 19:11
Kedze dnes u nas tato a href=http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=29651>Zemplinska Drobna kapusta
tak som si spomenula ze tu ma aj Anicka recept..su skvele
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja Ti poviem, že u nás doma, t.j. na južnom Slovensku to malo konzistenciu segedínu. Moja mamka celkovo mala všetky omáčky hustejšie - teda hustejšia zásmažka. Lydia je Vídeňáčka, teda sa mi zdá, u nich to má akú hustotu - neviem. Nepíše o zahusťovaní.
Majte sa!
A.
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Delam ho podobne jako Lydia, s krajenymi rajcaty. Nedavam speck, ale na taliri ho zdobim lzici huste kysane smetany a k tomu brambory pecene v troube.
Tuto úpravu neznám, ráda bych to zkusila. Jenom mi není jasné, do jaké míry se jedná o omáčku a do jaké míry je to dušené zelí jako příloha. Jakou to má mít konzistenci? Jako omáčka na segedinský guláš (ten je z kyselého zelí, to je jasné, ale jak to má být husté) nebo jako příloha k vepřovému masu? Na talíř se to lije naběračkou nebo se tam „pleskne“ hromádka?
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
zrejme je to pozostatok c.k. monarchie…každopádne to mám moc rada, dokonca ani to mäso nemusí byť. Každopádne, vyskúšam Tvoju variantu, s tým špekem to musí byť super.
Maj sa fajn!
A.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, já dělám trochu jinak. Zelí nakrájím a nechám chvilku odstát. Na pánvi zkaramelizuji cukr, přidám na kostky nakrájenou cibuli, někdy na kostky nakrájený špek, nechám orestovat. Přidám zelí a protlak, zaliju trochou vývaru a vařím do měkka. Místo protlaku někdy přidám oloupaná rajčata z konzervy, nebo nakonec čerstvá rajčata. U nás je toto zelí velmi známé. Velmi dobré s bramborovými knedlíky, nebo s bramborovou roládou.