Recept Rajčatové rizoto s pampeliškou

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajčatové rizoto s pampeliškou

Postup

1. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vo­dou, zchladíme, oloupeme, vyjmeme zrníčka a duži­nu pokrájíme na kostky. 2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájí­me. Potom obojí zesklovatíme na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání rovněž zesklovatíme. Přilijeme víno a vaříme v nepřikrytém hrnci. Přidáme vývar a pod poklicí vaříme na středním ohni asi 25 min. Občas zamícháme. 3. Listy pampelišky omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme s pokrájenými rajčaty a rýží. Vmícháme zbytek másla. Rizoto osolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posy­pané parmazánem. Tip: Dobře chutná i se šťovíkem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 23.05.03 vloženo
  • 4620x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 330 kcal, 9 g bílkovin, 12 g tuků, 41 g sacharidů
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 200 g rýže
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 500 ml vý­varu (z kostky)
  • 125 g mladých lístků pampe­lišky
  • sůl
  • pepř
  • 40 g strouh. parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové rizoto s pampeliškou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz