Recept Rajčatové rizoto s pampeliškou

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajčatové rizoto s pampeliškou

Postup

1. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vo­dou, zchladíme, oloupeme, vyjmeme zrníčka a duži­nu pokrájíme na kostky. 2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájí­me. Potom obojí zesklovatíme na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání rovněž zesklovatíme. Přilijeme víno a vaříme v nepřikrytém hrnci. Přidáme vývar a pod poklicí vaříme na středním ohni asi 25 min. Občas zamícháme. 3. Listy pampelišky omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme s pokrájenými rajčaty a rýží. Vmícháme zbytek másla. Rizoto osolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posy­pané parmazánem. Tip: Dobře chutná i se šťovíkem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 23.05.03 vloženo
  • 4152x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 330 kcal, 9 g bílkovin, 12 g tuků, 41 g sacharidů
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 200 g rýže
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 500 ml vý­varu (z kostky)
  • 125 g mladých lístků pampe­lišky
  • sůl
  • pepř
  • 40 g strouh. parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové rizoto s pampeliškou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz