Recept Rajčatové rizoto s pampeliškou

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rajčatové rizoto s pampeliškou

Postup

1. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vo­dou, zchladíme, oloupeme, vyjmeme zrníčka a duži­nu pokrájíme na kostky. 2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájí­me. Potom obojí zesklovatíme na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání rovněž zesklovatíme. Přilijeme víno a vaříme v nepřikrytém hrnci. Přidáme vývar a pod poklicí vaříme na středním ohni asi 25 min. Občas zamícháme. 3. Listy pampelišky omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme s pokrájenými rajčaty a rýží. Vmícháme zbytek másla. Rizoto osolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a podáváme posy­pané parmazánem. Tip: Dobře chutná i se šťovíkem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 23.05.03 vloženo
  • 3872x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 330 kcal, 9 g bílkovin, 12 g tuků, 41 g sacharidů
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 200 g rýže
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 500 ml vý­varu (z kostky)
  • 125 g mladých lístků pampe­lišky
  • sůl
  • pepř
  • 40 g strouh. parmazánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajčatové rizoto s pampeliškou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz